Helle Katrine Møller mener, at brugerne af biblioteket og kulturhuset skal inddrages i ombygningsprocessen. Foto: Martin Warming
Helle Katrine Møller mener, at brugerne af biblioteket og kulturhuset skal inddrages i ombygningsprocessen. Foto: Martin Warming
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Udvalgsformand om ombygning af bibliotek: "Brugerne af huset skal inddrages"

Helle Katrine Møller understreger, at det ikke er politikerne, der har bestemt, hvordan biblioteket skal indrettes

Helle Katrine Møller (B), der er formand for kultur-, fritids- og idrætsudvalget i Furesø Kommune, er tilfreds med, at ombygningen af Farum Bibliotek og Borgerservice nu sættes på stand by. Det er nemlig vigtigt at finde en løsning, alle er glade for, siger hun.

"Fra politisk hold har vi lagt vægt på at finde en god løsning til at åbne vores tre biblioteker for borgerne uden for den bemandede åbningstid. I Farum skal det naturligvis ske, på en måde, der fungerer for hele kulturhuset. En del af opgaven er at skabe et rum, der er trygt at opholde sig i, når der ikke er personale til at guide og vejlede. Der kan være mange holdninger til farvevalg med videre, men for mig at se vil det bedste være, hvis de forskellige brugere af kulturhuset kan finde frem til et fælles udtryk, der fungerer", siger Helle Katrine Møller til Furesø Avis.

Læs også: Kommunen hiver i nødbremsen: Ombygning af bibliotek sættes på stand by efter massiv kritik

Hun er absolut heller ikke tilfreds med, at der er blevet skruet en bogreol op på Lin Utzons vægmaleri.

"Det er oplagt, at det ikke er en god løsning af at smække to reoler op af et vigtigt værk. De reoler vil derfor blive taget ned. Døren fra galleriet til biblioteket vil heller ikke være lukket konstant og slet ikke i den bemandede åbningstid, altså om dagen, hvor der er flest brugere i huset. "Samlet set lægger jeg vægt på, at der justeres på indretningen i samarbejde mellem brugerne i huset", siger Helle Katrine Møller, der understreger, at det ikke er politikerne, der har 'designet' det 'nye' bibliotek.

"Det er også vigtigt for mig at sige, at der politisk ikke er taget stilling til et indretningsprojekt eller farvevalg. Vi har alene afsat midler, der er nødvendige til at sikre en udvidet åbningstid med selvbetjeningsløsninger, så der er intens opmærksomhed på, at vi får så god en løsning som muligt for hele huset", siger udvalgsformanden.

Publiceret: 11. Januar 2017 08:45
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt