Igen i år var der Furesøborgere, der vendte hjem til et ubehagelig syn. Modelfoto

Igen i år var der Furesøborgere, der vendte hjem til et ubehagelig syn. Modelfoto

Furesø følger landstendensen:

Færre juleindbrud

Af
Af Kristina Pihl

Færre Furesøborgere havde indbrud henover julen. Det oplyser Nordsjællands Politi. Fra fredag 22. december til tirsdag 26. december fik Nordsjællands Politi tre anmeldelser om indbrud i Furesø. I samme periode sidste år lå tallet på seks. Den samlede oversigt over antallet af juleindbrud kan dog først gøres op, når juleferien er slut.
Fik du læst: Bondos nytårstale: "Der er nok at tage fat på"
Tendensen med færre indbrud i Furesø følger udviklingen på landsplan. Rigspolitiets opgørelse viser, at politiet i perioden fra 20. december og frem til og med 26. december i alt modtog 742 anmeldelser om indbrud. Det er et fald sammenlignet med sidste år, hvor det tilsvarende lå på 759.
106 ud af 2017 742 juleindbrud blev begået i Nordsjælland. Det viser Rigspolitiets opgørelse.
I Furesø var der to indbrud i Værløse og et i Farum.
Fik du læst: Fra lærling til centerchef: "Det er lidt ligesom at vende hjem"
Det første indbrud skete på Æblelunden i Farum mellem 19. december kl. 12 og 22. december kl 17. Nordsjællands Politi fortæller, at en eller flere indbrudstyve kom ind i huset ved at brække husets stuevindue op med en ukendt genstand. Ifølge Nordsjællands Politi blev der ikke stjålet noget ved indbruddet.
23. december var der indbrud i en villa på Poppelhaven i Værløse. Indbruddet skete mellem kl. 05 og 05.15. Indbrudstyve kom ind i villaen ved at afliste en rude ind til husets soveværelse. Der blev ikke stjålet noget ved indbruddet, formentlig fordi der blev aktiveret en alarm, lyder det fra Nordsjællands Politi.
Fik du læst: Samarbejde med lokale virksomheder gavner eleverne
Mellem fredag 22. december kl. 22.15 og lørdag 23. december kl. 02.15 var der indbrud i en villa på Rastestedet i Værløse. Nordsjællands Politi oplyser, at der ved indbruddet blev aflistet en rude. Indbrudstyve slap af sted med smykker.

null

Publiceret 27 December 2017 00:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt