VIDEO:

Dramatisk redningsaktion på Furesøen - sejler kæntrede

Af
Helene Holm Stolle

Der blev slået alarm onsdag aften kort før klokken 20.30, da en mindre jolle kæntrede på Furesøen. Det betød, at beredskabet rykkede ud med dykkere. 

Heldigvis blev sejleren reddet op af det kolde vand og kom ind i klubhuset, hvor han fik en kop kaffe at varme sig på, inden ambulancen kom og kunne tilse ham og derefter tage ham med til observation. 

Fik du læst: Bademesteren fylder rundt og fejrer jubilæum

"Det var meget dramatisk, og han (sejleren, red.) var selvfølgelig chokeret efter tyve minutter i det iskolde vand", fortæller Sanne Cecilie Parkhøj fra den lokale sejlerskole. Hun var sammen med andre fra sejlerskolen til møde onsdag aften i klubhuset ved Furesøbad, og var en af dem, der efter redningen af sejleren, tog sig af ham, indtil ambulancen kom. 

Efter redningen af sejleren fik beredskabet bugseret jollen på land. 

 

 

Publiceret 03 May 2018 07:44

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt