Syv heste har fået klippet det meste af deres haler.

Syv heste har fået klippet det meste af deres haler. Modelfoto: Mostphotos.com

Vandalisme: Klippede haler og manker af heste

En eller flere ukendte gerningsmænd har siden weekenden klippet både haler og manker af heste på flyvestationen

Af
Helene Holm Stolle

Syv heste, der går på et område ved den gamle flyvestation i Værløse, ligner ikke længere helt sig selv. En eller flere ukendte gerningsmænd har nemlig både klippet det meste af halerne og mankerne af dem. Det oplyser Nordsjællands Politi i døgnrapporten.

Halerne er blevet klippet af hestene i perioden siden mandag (6. august) aften klokken 21 og frem til onsdag klokken 12.

"De samme heste var i weekenden forinden udsat for at få klippet mankerne af", oplyser Nordsjællands Politi.

Manker / maner

Hestens lange hår på oversiden af halsen hedder i virkeligheden en 'man', men de fleste mennesker, som ikke er hestekyndige, kalder manen en manke. Derfor har vi også brugt ordet i artiklen.

Publiceret 09 August 2018 10:16

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl