Flere bilister gik i fotovognsfælden omkring Furesøs skoler, da politiet i en uge satte ekstra fokus på emnet. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix Denmark

Flere bilister gik i fotovognsfælden omkring Furesøs skoler, da politiet i en uge satte ekstra fokus på emnet. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix Denmark Scanpix Denmark

Stor kontrol ved Furesøs skoler: Her fandt politiet fartsynderne

Politi holdt ekstra øje med Furesøs skoleveje

Af
Jens Berg Thomsen

kontrol I uge 2 havde Nordsjællands Politi meldt ud, at der ville være ekstra kontrol ved skolevejene, og politiet var også forbi i alt fire skoler i Furesø Kommune.

"Vi udfører en kombination i kommunerne af kontrol med fotovognen og almindelig kontrol. Vi håber, at bilisterne vil sætte farten ned ved skolerne, så børnene kan komme sikkert frem," siger politikommissær Nick Gall, der er leder af Operativ færdselssektion i Nordsjællands Politi.

I Furesø Kommune tjekkede politiet ved Søndersøskolen og Syvstjerneskolen i Værløse og ved Lyngholmskolen og Stavnsholtskolen i Farum. I Værløse havde politiet valgt at sætte fotovognen op, og der var i alt 34 bilister, der blev fanget med for høj fart. Heraf fik i alt tre et klip i kørekortet.

Ved Lyngholmskolen fik en voksen en bøde for ikke at have haft sele på, mens en anden bilist kørte med et barn, der ikke var spændt fast efter reglerne. Ved Stavnsholtskolen blev fem cyklister taget uden lys på cyklen.

"Jeg vil gerne opfordre forældrene til at hjælpe deres børn med at huske, at de skal have lys på deres cykler. Og så vil jeg opfordre de bilister, som har tendens til at have lidt for travlt om morgenen til at sætte hastigheden ned. Det er trods alt bedre at komme for sent end slet ikke at komme frem eller være skyld i, at en medtrafikant kommer til skade," siger Nick Gall.

I alt fik 356 nordsjællandske bilister en bøde for at køre for stærkt i ugen med kontrol, oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Her faldt bøderne

    Fotovogn ved Søndersøskolen: 20 fartbøder, to bilister fik klip i kørekortet.

    Fotovogn ved Syvstjerneskolen: 14 fartbøder, én bilist fik klip.

    Kontrol ved Lyngholmskolen i Farum: Én voksen uden sele, et barn ikke spændt ordentligt fast. Én bilist brugte håndholdt mobiltelefon.

    Kontrol ved Stavnsholtskolen i Farum: Fem voksne uden ordentligt lys på cyklen. Også nogle børn under 15 år, men her gør politiet ikke tallene op.

Publiceret 23 January 2019 11:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt