Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Mor til 19-årigt drabsoffer fra Farum står frem: "Nogen ved, hvem der har gjort det"

Drabsoffer var 19-årig mand fra Farum. Nu håber hans mor, at nogen kan hjælpe sagen videre

Af
Jens Berg Thomsen

En 19-årig mand, der nytårsdag tidligt om morgenen nytårsdag mistede livet ved et knivoverfald i København, hed Lorenz Matras og var fra Farum.

Det skriver Ekstra Bladet, der har talt med den unge mands mor, der nu beder om hjælp til at opklare drabet på hendes søn. Moren står ikke frem med navn, men avisen er bekendt med hendes identitet, står der.

Overfaldet på Lorenz Matras skete, da to grupper unge kom op og skændes foran en 7-Eleven i Gothersgade i København. De trækker hen i Borgergade, hvor drabet ifølge politiet sker ud for nummer 2. Lorenz Matras' tre venner, alle 20 år gamle, blev såret ved samme lejlighed.

"Nogen ved, hvem det er, der har gjort det. De var i hvert fald fire i den gruppe, der har gjort det. De ved det. De skal bare vide, at de har taget noget stort fra os. De har smadret vores families liv fuldstændig, vi har mistet vores elskede Lorenz. Denne gang har han taget min søns liv, som han ingen som helst ret har til. Hvis ikke der er nogen, som står frem, og han får lov til at blive på gaden, kunne han tænkes at gøre det igen. Næste gang bliver det måske dem selv, eller nogen de elsker," siger moren til avisen.

Havde aldrig været i byen

Politiet har tidligere fortalt, at intet tyder på, at knivoverfaldet var banderelateret. Ifølge Ekstra Bladet havde 19-årige Lorenz Matras aldrig før været i byen i København.

Furesø Avis har tidligere forhørt sig om et rygte hos Københavns Politi, der gik på, at offeret var fra Farum. Dengang ville politiet hverken be- eller afkræfte, hvor den dræbte var fra.

Publiceret 28 January 2019 20:16

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt