Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix Denmark

Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix Denmark Scanpix Denmark

Her holder fotovognen mest: 565 bøder i Furesø på et år

Af
Jens Berg Thomsen

Hver gang, politiet har stillet en af de såkaldte AKT-vogne - eller fotovogne - op i Furesø Kommune, har det udløst 27 bøder i gennemsnit. Det viser en aktindsigt i tal fra Rigspolitiet, som websitet www.mikonomi.dk har fået. Tallene fortæller også, at der i 2018 var fotovogne ude i alt 21 gange, og at det udløste 565 bøder.

Websitet har også opgjort en toptre over veje, hvor fotovognene i særlig grad har taget opstilling. Det drejer sig for Furesøs vedkommende om Kollekollevej, Paltholmvej og Fiskebækvej. Her har 11 fotovogne kradset i alt 303 af de 565 bøder ind.

Her kan du se tallene på landsplan

Kilde: Mikonomi.dk

Den landsdækkende opgørelse viser for øvrigt, at Furesø Kommune på ingen måde er en af de kommuner med allerflest fotovognebesøg af politiet. Hele 380 gange har en fotovogn stået et sted i Aalborg Kommune, mens Vejle Kommune indtager en andenplads med 280 gange. Landsgennemsnittet for alle kommuner ligger på 97 fotovogne på ét år.

Publiceret 10 April 2019 00:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt