Til sommer vil der igen være musik ved Furesøbad, når Furesø Festival løber af stablen. Arkivfoto: Kristina Pihl

Til sommer vil der igen være musik ved Furesøbad, når Furesø Festival løber af stablen. Arkivfoto: Kristina Pihl

Furesø Festival genopstår med ændret profil

Musikfestivalen ved Furesøens bredder fik en hård start sidste år, og arrangørerne endte med underskud. Til sommer kommer den igen med ny profil

Af
Af Anne Lønstrup

Sæt kryds i kalenderen ud for 31. august/1. september, for da kommer Furesø Festival igen.

”Denne gang bliver det mere som en vejfest end en klassisk festival, som man kender det, hvor det ene orkester afløser det andet. Vi håber virkelig, at folk vil bruge Furesø Festival som et sted, hvor de finder sammen med deres venner fra idrætsklubben eller mødregruppen eller vejen, og hvor de hygger sig sammen, mens børnene løber rundt og leger. Det må gerne føles som 100 små fester i festen. Det, synes vi, kunne være fantastisk,” siger Ole Wejse Svarrer, som står for festivalens pressekontakt.

Fik du læst: Furesø Revyen kommer med "Breaking News"

For at skærpe Furesø Festivalens profil, har arrangørerne delt den ind i flere afdelinger med levende musik, der er skræddersyet til de forskellige grupper af gæster.

”Hvis du skal vælge nogle timer at komme i, så vil vi gerne tydeliggøre, hvad det er for nogle timer, du skal prioritere,” forklarer Ole Wejse Svarrer.

Dame- og herretur

Fredag begynder kl. 16.00 med en fredagsbar, som går over i en aften primært for de unge med et musiksprog, der passer til det.

Lørdag er for familierne, og der bliver tilbud for børnene dagen igennem.

”Ved frokosttid vil vi introducere en 'Damefrokost', hvor kvinderne kan mødes f.eks. med mødrene fra skolen, mødregruppen eller tennisklubben. Så vil vi skrue et arrangement sammen, som kvinderne synes kunne være skægt,” fortæller Ole Wejse Svarrer. Henunder aften er det herrernes tur. Ideen er igen at målrette mad og musik til mændene, som så kan mødes med deres kammesjukker fra fodboldklubben eller vennekredsen.

Lørdag aften samles hele det voksne publikum til en fælles fest.

Fik du læst: Ude godt men hjemme bedst: Tamarind vender tilbage til Bytorvet

”Furesø Festival skal kort sagt være en lokal fest for familierne i Furesø Kommune. Vi kender nok alle følelsen af at have svært ved at nå rundt i vennekredsen til hverdag. Vi vil gøre Furesø Festival til den vejfest, hvor folk i kommunen mødes. Furesøbad ligger perfekt midt i kommunen, og man kan cykle dertil, uanset hvilket hjørne af kommunen, man bor i,” siger Ole Wejse Svarrer.

Han tilføjer, at musikprogrammet ikke er kendt endnu. De to arrangører og idémænd – Jakob Seierø og Benny Buxbom – kom ud med et underskud på 400.000 kr., som de foreløbig selv dækker.

”Alle kreditorer har fået deres penge, og nu arbejder vi stille og roligt med at bygge festivalen op med et lidt ændret koncept,” siger den presseansvarlige

Benny Buxbom (t.v) og Jakob Seierø er idemændene bag Furesø Festival. Arkivfoto: Helene Stolle

Benny Buxbom (t.v) og Jakob Seierø er idemændene bag Furesø Festival. Arkivfoto: Helene Stolle

null

Publiceret 07 February 2018 00:00