Beboer Vita Yttergren og borgmester Ole Bondo Christensen tog den første tur på Ryetbos nye cykelricksaw. Foto: Kristina Pihl

Beboer Vita Yttergren og borgmester Ole Bondo Christensen tog den første tur på Ryetbos nye cykelricksaw. Foto: Kristina Pihl

Furesø fik sin første cykelrickshaw

Ryetbo Plejehjem kan fremover tilbyde sine beboere en køretur som passagerer i cykelrickshaw

Af
Af Anne Lønstrup

En frisk brise i håret, duften af nyslået græs og blomster og synet af åben himmel.

Alt det kan beboerne på Furesø's største plejehjem, Ryetbo, glæde sig til. Fra i dag råder plejehjemmet over en ny rickshaw til 40.000 kroner. Den har plads til to passagerer af gangen, og den har kaleche, så uanset om vejret driller, kan de 108 beboere komme på tur.

Fik du læst: Bente Knap slår dørene op til ny butik 

”Vores personale vil løbende blive lært op i at køre cyklen. Som minimum skal vi være otte-ti stykker, der kan tage rollen som chauffør,” siger en glad Lise Bligaard. Hun er forstander på Ryetbo Plejehjem, og hun takker den lokale cykelguide og tidligere journalist, John Mynderup for at have fået ideen om at anskaffe en cykelrickshaw til plejehjemmets beboere – og ikke mindst for at have ført ideen ud i livet.

”Han har en stor kærlighed for at ville gøre en forskel for andre mennesker, og han har gjort en flot indsats for at motivere folk til at bidrage til sin indsamling. Respekt for det! Det bliver en stor og anderledes oplevelse for de ældre at komme ud i luften og at mærke dynamikken i at sidde i en cykel,” siger Lise Bligaard.

Furesøs cykelrickshaw nr. 1

John Mynderup fik selv en kæmpeoplevelse, da han var guide for syv cykelrickshaws fyldt med plejehjemsbeboere på tur i Vanløse/Frederiksberg-området.

Fik du læst: DEBAT: " Køre byplanlæggere, tænk jer om"

”De ældre, der var med den dag, de nød det. De grinede og snakkede sammen, og da de bagefter blev budt på hotdogs, spiste de løs af dem. Jeg var helt høj. Det var så sjovt, og jeg tænkte, Jamen for Søren, vi skal da have sådan en i Furesø!” siger John Mynderup.

Han satte en indsamling i gang i oktober 2017 på sin hjemmeside www.laketours.dk. To store anonyme bidrag er kommet ind, men også Rokkedyssegård i Kirke Værløse, vanDockumGroup i Værløse og Danske Bank i Furesø har ifølge John Mynderup ydet fine beløb.

”Derudover har familie, venner, fodboldkammerater, tidligere kolleger og mange andre sørget for, at vi kom i hus med cyklen,” siger han.

Borgmesteren var med ved indvielsen af cyklen, og John Mynderup havde fået skrevet Furesø Kommunes cykelrickshaw nr 1 på cyklen.

”Hvem ved, måske rykker Furesø kommune. Ingen har jo penge. Men jeg håber, at Ole Bondo bliver så glad for ideen, at han går videre med den,” siger han.

Borgmester Ole Bondo Christensen klippede snoren, da cykelrickshawen blev indviet. Foto: Kristina Pihl

Borgmester Ole Bondo Christensen klippede snoren, da cykelrickshawen blev indviet. Foto: Kristina Pihl

Publiceret 14 March 2018 00:00