FCN's cheftræner Kasper Hjulmand har sluttet sig til Common Goal. Det betyder, at han som minimum donerer 1 procent af sin løb til velgørenhed. Foto: Henning Bagger/Scanpix 2018

FCN's cheftræner Kasper Hjulmand har sluttet sig til Common Goal. Det betyder, at han som minimum donerer 1 procent af sin løb til velgørenhed. Foto: Henning Bagger/Scanpix 2018

Velgørenhed:

Hjulmand slutter sig til Common Goal

FC Nordsjællands cheftræner, Kasper Hjulmand, bliver klubbens andet medlem af den globale velgørenhedsorganisation Common Goal. Det betyder, at cheftræneren fremadrettet som minimum donerer 1 procent af sin løn til velgørenhed

For godt tre måneder siden blev FC Nordsjællands målmand, Runar Alex Runarsson, den første fra Alka Superligaen, der meldte sig ind i Common Goal. Nu har cheftræner Kasper Hjulmand valgt at gøre det samme. Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.

“Jeg har været træner i mere end 20 år, og før det spillet selv. Fodbolden har givet mig alt og jeg har lært utroligt meget gennem fodbolden. Jeg føler et ansvar og en forpligtelse til at give noget tilbage, og netop dette projekt har et potentiale til at gøre en kæmpe forskel, da vi kan gøre det i fællesskab”, lyder det fra Kasper Hjulmand.

Fik du læst: Furesø fik sin første rickshaw

“Fodbold har en fantastisk kraft i mennesker i hele verden, og vores sport kan virkelig gøre en forskel, især hvis vi samler kræfterne. Og derfor er der heller ikke noget mere naturligt for mig, end at blive en del af denne fantastiske bevægelse, som Common Goal er. Det passer perfekt med det, jeg føler, jeg står for som menneske og det miljø, jeg er en del af til hverdag i FCN”, slår han fast.

Ved at slutte sig til Common Goal går Kasper Hjulamand sammen med blandt andre sin trænerkollega Julian Nagelsmann i TSG Hoffenheim og spillere som Giorgio Chiellini i Juventus og spanske Juan Mata i Manchester United, der var med til at etablere Common Goal og er organisationens frontfigur.

Når man slutter sig til Common Goal, donerer man minimum 1% af sin løn til organisationen, som formidler resurserne videre til fodboldprojekter samt projekter som støtter FN's 17 mål for bæredygtig udvikling over hele verden. Alle med det formål at forbedre levestandard, vilkår og muligheder.

Fik du læst: Nye tiltag skal skabe mere ro i Midtpunktet: Politiet har taget andre og hårdere metoder i brug

I FCN er der stor glæde over Kasper Hjulmands valg.

“Vi er enormt stolte over, at Kasper har truffet denne beslutning, og vi vil gerne lykønske ham med den. Vi har et godt indtryk af Common Goal allerede gennem Alex Runarssons medlemskab, og i FC Nordsjælland arbejder vi med flere af de samme værdier og mål, som Common Goal også har, hver eneste dag”, siger administrerende direktør Søren Kristensen.

Kasper Hjulmand er i dag torsdag i Manchester for at mødes med Juan Mata i anledning af dagens nyhed.

Publiceret 15 March 2018 12:16