Muren under Fiskebækbroen er igen fyldt med tilfældig graffiti. Foto: Susanne Nielsen

Muren under Fiskebækbroen er igen fyldt med tilfældig graffiti. Foto: Susanne Nielsen

Borger:

“Find en løsning på graffiti-problemerne”

Broen over Fiskebækvej er et yndet sted for graffiti-malere, men det skal stoppe nu, mener en borger

Af
Helene Stolle

Det ser ikke kønt ud, når den tilfældige graffiti skyder op rundt omkring i bybilledet. I Furesø er især Fiskebækbroen et yndet sted for graffitimalerne, og lige nu 'prydes' muren under broen med tags som Red Army, Fuck og forskellige tegninger. Men nu må det være nok, mener en borger i Farum.

Fik du læst: Indbrudstyv vækkede ægtepar - politiet nappede ham senere på natten

“Jeg har flere gange henvendt mig til kommunen om fjernelse af graffiti, men jeg får at vide, at det er Vejdirektoratet, der tager sig af disse mure (under Fiskebækbroen, red.). Derfor har jeg så bedt Furesø Kommune henvende sig til Vejdirektoratet”, skriver Susanne Nielsen i en mail til Furesø Avis og lægger ikke skjul på, at hun er godt træt af, at ligeså snart noget graffiti fjernes, så kommer der noget nyt kort efter.

“Find en varig løsning”, skriver hun og foreslår selv et trådhegn med beplantning, som ikke skader muren”, foreslår hun.

Fik du læst: Lokalt varehus ude med nyt initiativ: Laver Irma-shop

Susanne Nielsens forslag om et trådhegn med beplantning er faktisk et af de forebyggende tiltag, som Det Kriminalpræventive Råd anbefaler i 'Ud med den ulovlige graffiti'.

“Målet er at gøre det mere besværligt for graffitimalerne at udføre ulovlig graffiti samt at øge muligheden for, at de bliver opdaget. Eksempler på sådanne tiltag er: At besværliggøre adgangen til bygningsfacader med planter (bør vælges efter forholdene i de enkelte tilfælde, men kan fx. være stokroser, småbuske eller almindelige blomsterbede, evt. klatrende eller stikkende planter). Imprægnering af facader med materiale, der gør det nemmere at rengøre for graffiti. Lameller eller andet dybt relief på bygningsfacader, der gør graffiti sværere at se. Omgående afrensning eller overmaling af uønsket graffiti”, lyder anbefalingen.

Publiceret 26 March 2018 19:00