Allon Hein Sørensen stillede op til kommunalvalget for Alternativet og fik 202 personlige stemmer, hvilket ikke var nok til at komme i byrådet. Nu vil han kæmpe for at komme i Folketinget ved det valg, som skal holdes senest i juni 2019. Arkivfoto

Allon Hein Sørensen stillede op til kommunalvalget for Alternativet og fik 202 personlige stemmer, hvilket ikke var nok til at komme i byrådet. Nu vil han kæmpe for at komme i Folketinget ved det valg, som skal holdes senest i juni 2019. Arkivfoto

Allon fra Farum vil i Folketinget for Alternativet

Som ny kandidat til Folketinget brænder 45-årige Allon Hein Sørensen for social- og sundhedspolitikken - han vil blandt andet legalisere cannabis

Af
Af Anne Lønstrup

Allon Hein Sørensen stillede op til kommunalvalget for Alternativet og fik 202 personlige stemmer, hvilket ikke var nok til at komme i byrådet. Nu vil han kæmpe for at komme i Folketinget ved det valg, som skal holdes senest i juni 2019.

Fik du læst: Sæsonstart: Populært loppemarked byder på rundstykker og solskin - forhåbenligt

”Valget kan sagtens komme allerede til efteråret, så jeg bruger min platform på de sociale medier aktivt. Jeg er på flere timer dagligt, og laver daglige opdateringer på Facebook og Twitter,” fortæller den 45-årige it-mand, som arbejder med drift og support i et softwarefirma.

Hans politiske engagement blev for alvor tændt, da Uffe Elbæk stiftede Alternativet og skabte en ny bevægelse om partiet forud for folketingsvalget i 2015.

”Jeg havde som så mange andre mennesker politikerlede, og jeg syntes i bund og grund ikke, at der var den store forskel på partierne. Derfor appellerede den nye politisk kultur i Alternativet til mig,” fortæller Allon Hein Sørensen.

Fik du læst: Liv i Hareskoven: Orkerne får køkken, bad og toilet

Han er især optaget af social- og sundhedspolitik og nævner i den forbindelse de 50.000 danskere, som grundet forskellige reformer er røget under fattigdomsgrænsen i de seneste år. Det synes han ”er hårde vilkår”.

”Så går jeg op i personlig frihed og mener, at man skal se at få styr på den stigende digitale overvågning. Nu så jeg f.eks. et forslag, om at børn skal DNA-registreres, når de bliver født. Det er jeg imod. Alt, hvad der lugter af unødig overvågning og mistænkeliggørelse af borgere, er jeg imod. I Alternativet går vi ind for at vise folk tillid,” siger han.

Et tredje felt, der optager den nye folketingskandidat, er legalisering af cannabis. Han har arbejdet en del med området, siden han så sin mor gøre brug af cannabis i sine sidste år som cancerpatient.

”Det forløb har tændt min ild for at arbejde med området,” siger han.

”Legalisering vil fjerne indtægtsgrundlaget for en masse kriminelle, mens syge mennesker vil kunne få lettere adgang til at få lettet deres smerter. Når man ser nogle af de skæbner, der får en frygtelig død på grund af store smerter, forstår man, at det måske ikke er så farligt at legalisere cannabis. Alkohol udgør et langt større sundhedsproblem.”

Billedtekst: De sociale medier er Allon Hein Sørensens primære platform som folketingskandidat for Alternativet.

Publiceret 19 April 2018 07:00