Hele holdet bag Dyrlægehuset Farum. Foto: Louise Mørch Vilster

Hele holdet bag Dyrlægehuset Farum. Foto: Louise Mørch Vilster

Nyt dyrlægehus har stressfrie rammer

Dyrlæge Katie Svane Lindhe har åbnet egen dyrlægeklinik midt i Farum

Af
Louise Mørch Vilster

reception Der var fyldt med gæster i det nyindrettede Dyrlægehuset Farum, der fredag den 15. november holdt åbningsreception. På få måneder har indehaver Katie Svane Lindhe fået indrettet et fuldt udstyret dyrlægehus, der især lægger vægt på at være en stressfri klinik for hunde, katte, kaniner og gnavere.

"Vi går meget op i at have stressfri rammer, både for ejer og patient. Man heler bedst, når man ikke er stresset," siger hun.

Derfor er der separat konsultationsrum og indlæggelsesområde for hver dyreart, så hunde og katte for eksempel ikke skal bruge de samme lokaler.

"Så bliver katten ikke stresset over hunde, der gør," siger Katie Svane Lindhe.

Kaninvenlig klinik

Hun har tidligere arbejdet som dyrlæge Herlev Dyreklink og tidligere ti år på Vangede Dyreklinik. Katie Svane Lindhe har dog længe haft et ønske at få sit eget sted.

Katie Svane Lindhe kigger på tandrøntgen. Foto: Louise Mørch Vilster

Katie Svane Lindhe kigger på tandrøntgen. Foto: Louise Mørch Vilster

"Jeg har ville bygge noget op i mange år, jeg har bare ikke turdet. Men nu har jeg nok ballast, og børnene er blevet større," fortæller hun.

Katie Svane Lindhe bor også selv i Farum, og hun har især stor erfaring med behandling af kaniner. Derfor vil Dyrlægehuset fungere som henvisningshospital for kaniner og gnavere, og hun underviser for eksempel veterinær-elever i behandling af kaniner.

"Vi gør meget for kaniner, og vil vil gerne være det første sted i Danmark, som kan kaldes for en 'Kaninvenlig klinik'," siger hun.

Vil lære fra sig

Det har kun taget to måneder at bygge hele dyreklinikken, og Dyrlægehuset har allerede tyvstartet og haft de første patienter. For Katie Svane Lindholm har det især været vigtigt at have de nyeste og bedste maskiner. For eksempel har klinikken investeret i nogle af de bedste blodprøvemaskiner på markedet.

"Med maskinen kan vi få svar på kun en time, det er noget særligt, som de kun har få steder. Jeg synes, at man skal have svar med det samme, og ikke vente tre uger som med mennesker," forklarer hun.

Ud over at skabe gode vilkår for dyrene er Katie Svane Lindhe også optaget af at lære fra sig. Derfor har hun allerede taget imod de første fire skolepraktikanter.

"Alle dem, som har en gnist er velkommen. Også skolepraktikanter, som har brug for et skub med på vejen. Jeg vil gerne give min viden videre," siger hun med et smil.

Publiceret 22 November 2019 18:00