Audi kommer med en elbil, der er særligt interessant i Danmark, nemlig Audi Q4 e-tron Concept.

Audi kommer med en elbil, der er særligt interessant i Danmark, nemlig Audi Q4 e-tron Concept.

Bilåret 2019 – Genève viser det

Tøjmoden har sine modeuger og shows i Paris; bilverdenen har i løbet af foråret én afgørende udstilling, showet i Genève. Dette forår sætter de nye elbiler sig på det meste

Af
Flemming Haslund

GENÈVESHOWET I runde tal 20 nye elbiler er på vej til at dukke op i løbet af 2019 og begyndelsen af 2020. Så tiden, da der stort set var Nissan Leaf og Tesla at vælge imellem, er ved at være slut. 2019/20 beskriver det politikere gerne ville kalde for paradigmeskifte.

Den internationale biludstilling i Genève – åben i perioden 7. – 17. marts – fører beviset. I alt 16 nye elbiler holder nede i Schweiz og venter på at lave om på bilverdenen. Dertil en række elbiler, som allerede er lanceret.

Ny elbil fra Honda; japanerne holder verdenspremiere på deres 60’er-inspirerede bil på udstillingen i Genève.

Ny elbil fra Honda; japanerne holder verdenspremiere på deres 60’er-inspirerede bil på udstillingen i Genève.

Især tre er interessante set herfra Danmark: Ny lille Honda, ny lille Peugeot, ny Audi i Passatklassen. Og dertil et mylder af andre biler på el – nogle er egentlige produktionsbiler, andre er konceptbiler mens atter andre mest af alt er der for at vise, at elbiler også kan være cool – et par racerbiler og en genfødsel af beach buggyen!

Honda er klar

Hondas lille EV har vi hørt rygter om længe. Men nu er det alvor. Lille med et ”sweet” 60’er-inspireret udseende. Japanerne siger endnu intet om rækkevidden, men på samme udstilling sætter Peugeot standarden med mindst 340 km. Honda EV er klar til salg i Danmark i begyndelsen af

Skoda har hele to nye elbiler med til Genève – her den ene i SUV-coupé-stil.

Skoda har hele to nye elbiler med til Genève – her den ene i SUV-coupé-stil.

2020.

Peugeot præsenterer den helt nye 208’er, der er klar til salg herhjemme på den anden side af sommerferien. Den nye franskmand kommer med tre forskellige motorer; benzin, diesel og elektricitet.

Audi kommer med den tredje elbil, der er særligt interessant i Danmark, nemlig Audi Q4 e-tron Concept. På mange måder kan man betragte den som en mindre, billigere e-tron. Men med Genève-nyheden er De Fire Ringe klar til at sælge en elektrisk SUV til en langt mere spiselig pris.

Andre dansker-interessante elbiler kommer fra to andre grene af den store Volkswagen-familie: Skoda viser to elektriske elbiler, Seat én.

Også Kia er klar ti at sætte yderligere strøm til hverdagsbiler; således holder den nye e-Soul på koreanernes stand.

FAKTA

16 nye elbiler i Genève

Aston Martin Lagonda All-Terrain Concept, Audi e-tron GT Sportback, Audi Q4 e-tron Concept, Audi e-tron Sportback Prototype, Honda Urban EV, Kia EV Concept, Kia e-Soul, Mercedes EQC, Mercedes EQV, Mercedes Formule E showcar, Nissan Leaf Racingcar concept, Peugeot e-208, Seat Urban Car, Skoda Vision iV, Skoda Vision E, Volkswagen Beach buggyGeneve – Honda

Publiceret 26 February 2019 10:19

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt