Nissan Qashqai har længe været en populær vare herhjemme. Foto: Jonas Ahlstrøm

Nissan Qashqai har længe været en populær vare herhjemme. Foto: Jonas Ahlstrøm

Qashqai solgte mest

Bilsalget går godt, viser nye tal fra De Danske Bilimportører

Af
Christian Schacht

salg I årets første syv måneder kom der nummerplader på næsten 139.000 nye personbiler, hvilket var en smule mere end samme periode året før.

Den mest solgte bil i juli blev Nissan Qashqai, mens de tre næste pladser også er besat af nogle af de biler, der typisk er blandt de mest populære: Citroën C3, Volkswagen Polo og Peugeot 208.

På femtepladsen finder vi den nye VW T-Cross, fulgt af Toyota Aygo, den nye BMW 3-serie og Skoda Octavia. Bilsalgets top-10 i juli blev rundet af med VW Up og den nye Toyota Corolla.

Lang levering på el

Salget af elbiler har generelt været i vækst, men er præget af lange leveringstider på flere modeller og en udpræget afhængighed af ganske få biler. Således var en stor salgsnedgang til Tesla Model 3 nok til, at hele afsætningen af elbiler faldt i juli.

Afsætningen af de fuldt elektriske biler ligger fortsat væsentligt højere end i 2018. I løbet af de første syv måneder er der blevet solgt 2.853 elbiler, hvor der kun blev solgt 575 elbiler i samme periode sidste år - det er knap fem gange så mange.

I juli måned har 264 nye elbiler fået nummerplade på, hvilket er en stigning på lidt over 417 pct. i forhold til de 51 elbiler, der blev solgt i juli måned sidste år.

Publiceret 13 August 2019 09:42

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt