Frihøjden er hele 18,6 centimeter, så dermed har bilen mod på byens høje kantstene.

Frihøjden er hele 18,6 centimeter, så dermed har bilen mod på byens høje kantstene.

Det lover godt for den nye høje Skoda

Den nye Skoda Kamiq crossover, der starter fra 200.000 kr., virker rummelig og er mere gedigen end den teknisk identiske T-Cross

Af
Jens Overgaard

test Der var store roser til vinderen, da Seat Arona løb med titlen som Årets Bil i Danmark for et par år siden.

Siden da er den mere rummelige VW T-Cross kommet til i løbet af 2019, mens Skoda Kamiq, som byder på yderligere plads, netop er præsenteret.

De sidste to model-fætre krydsede klinger, da 24 biler kæmpede om at komme i finalen til Årets Bil 2020. Ingen af dem nåede dog i finalen, men dommerne var mest imponerede over Skoda.

Her kunne den danske Skoda-importør bekræfte, at Kamiq, som forventet, starter med priser lige under 200.000 kr. for en model med 1,0 liters motor på 95 hk og grundudstyret, Active, der på samme måde som VW T-Cross har en stor sikkerhedspakke med nødbremse, der reagerer på fodgængere og cyklister.

Skodaer plejer at byde på lidt mere, men Jana Olsen, som er pressechef for Skoda, kan dog endnu ikke gå i detaljer med det endelige udstyrsniveau.

Det står dog klart, at udstyr som adaptiv fartpilot bliver ekstraudstyr. Hun forventer, at langt de fleste vælger modellens mellem-udstyrsniveau, Ambition, og den adaptive fartpilot. Så vi skyder på, at prisen så vil blive omkring 235.000 kr. med denne bestykning.

Ved Årets Bil stillede Skoda op med versioner, der havde benzin-og dieselmotorer på 115 hk samt topudstyret, Style, inkl. digitalt cockpit og en kæmpe central berøringsskærm på 12,3 tommer.

Den er hurtig og fungerer godt, men vil også være en dyr feature, især i denne prisklasse.

Længere akselafstand

Med en akselafstand på 265 cm mod 255 cm i T-Cross er Kamiq mere praktisk end T-Cross, og ved testkørsel af de to modeller, før finalefeltet blev fundet, kunne vi også konstatere, at den opleves en tand mere komfortabel.

En anden markant forskel er, at Skoda Kamiq virker langt mere gedigen i kabinen end T-Cross.

Den tjekkiske bil har således bløde plastmaterialer en række steder på instrumentbordet, hvor VW er bygget af knaldhårdt og uforsonligt plastic.

Samtidig giver C-stolpen med en ekstra rude et bedre udsyn til f.eks. cyklister.

Skoda Kamiq lanceres herhjemme i starten af 2020.

FAKTA

Mere plads

Lidt af en overraskelse.

Sådan er mødet med Skoda Kamiq, der i princippet bygger på samme platform som de to søsterbiler Seat Arona og VW T-Cross. Skoda har dog valgt en anden vej, idet man satser på rummelighed og derfor har strakt platformen til det yderste.

Det betyder, at en Skoda Kamiq mere er at sammenligne med den længere Karoq. Akselafstanden er ganske enkelt markant længere end i de to konkurrenter, og derfor er der også endnu mere plads om bord.

Publiceret 29 October 2019 11:08

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl