Frihøjden er hele 18,6 centimeter, så dermed har bilen mod på byens høje kantstene.

Frihøjden er hele 18,6 centimeter, så dermed har bilen mod på byens høje kantstene.

Det lover godt for den nye høje Skoda

Den nye Skoda Kamiq crossover, der starter fra 200.000 kr., virker rummelig og er mere gedigen end den teknisk identiske T-Cross

Af
Jens Overgaard

test Der var store roser til vinderen, da Seat Arona løb med titlen som Årets Bil i Danmark for et par år siden.

Siden da er den mere rummelige VW T-Cross kommet til i løbet af 2019, mens Skoda Kamiq, som byder på yderligere plads, netop er præsenteret.

De sidste to model-fætre krydsede klinger, da 24 biler kæmpede om at komme i finalen til Årets Bil 2020. Ingen af dem nåede dog i finalen, men dommerne var mest imponerede over Skoda.

Her kunne den danske Skoda-importør bekræfte, at Kamiq, som forventet, starter med priser lige under 200.000 kr. for en model med 1,0 liters motor på 95 hk og grundudstyret, Active, der på samme måde som VW T-Cross har en stor sikkerhedspakke med nødbremse, der reagerer på fodgængere og cyklister.

Skodaer plejer at byde på lidt mere, men Jana Olsen, som er pressechef for Skoda, kan dog endnu ikke gå i detaljer med det endelige udstyrsniveau.

Det står dog klart, at udstyr som adaptiv fartpilot bliver ekstraudstyr. Hun forventer, at langt de fleste vælger modellens mellem-udstyrsniveau, Ambition, og den adaptive fartpilot. Så vi skyder på, at prisen så vil blive omkring 235.000 kr. med denne bestykning.

Ved Årets Bil stillede Skoda op med versioner, der havde benzin-og dieselmotorer på 115 hk samt topudstyret, Style, inkl. digitalt cockpit og en kæmpe central berøringsskærm på 12,3 tommer.

Den er hurtig og fungerer godt, men vil også være en dyr feature, især i denne prisklasse.

Længere akselafstand

Med en akselafstand på 265 cm mod 255 cm i T-Cross er Kamiq mere praktisk end T-Cross, og ved testkørsel af de to modeller, før finalefeltet blev fundet, kunne vi også konstatere, at den opleves en tand mere komfortabel.

En anden markant forskel er, at Skoda Kamiq virker langt mere gedigen i kabinen end T-Cross.

Den tjekkiske bil har således bløde plastmaterialer en række steder på instrumentbordet, hvor VW er bygget af knaldhårdt og uforsonligt plastic.

Samtidig giver C-stolpen med en ekstra rude et bedre udsyn til f.eks. cyklister.

Skoda Kamiq lanceres herhjemme i starten af 2020.

FAKTA

Mere plads

Lidt af en overraskelse.

Sådan er mødet med Skoda Kamiq, der i princippet bygger på samme platform som de to søsterbiler Seat Arona og VW T-Cross. Skoda har dog valgt en anden vej, idet man satser på rummelighed og derfor har strakt platformen til det yderste.

Det betyder, at en Skoda Kamiq mere er at sammenligne med den længere Karoq. Akselafstanden er ganske enkelt markant længere end i de to konkurrenter, og derfor er der også endnu mere plads om bord.

Publiceret 29 October 2019 11:08

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt