Citroën C1 er stadig populær og blev den mest solgte bil i september. Godt hjulpet af at importøren skruede prisen ned på kampagnemodeller. Foto: Citroën

Citroën C1 er stadig populær og blev den mest solgte bil i september. Godt hjulpet af at importøren skruede prisen ned på kampagnemodeller. Foto: Citroën

Så meget bil for 100.000 kroner

Priskrig på udstyr i mikroklassen giver mange muligheder under 100.000 kr. Men det tynder ud i mængden af de helt små modeller

Af
Jens Overgaard

små modeller Hvis banken siger maksimalt 100.000 kr. til en ny bil, hvad er der så af muligheder? Et par stykker faktisk. Selv om nye afgifter i fjor pressede priserne op på mikrobilerne, har markedet endnu en gang vist sig at være så fleksibelt som en elastik, og der er kommet en række nye tilbud under det magiske tal med de mange cifre.

Kia har også en Picanto udstyrsmodel med aircondition under den magiske grænse på 100.000 kr. Foto: Kia

Kia har også en Picanto udstyrsmodel med aircondition under den magiske grænse på 100.000 kr. Foto: Kia

Uanset om danskerne i stigende grad har valgt større biler i stedet for mikrobilerne, er der alligevel et stort publikum for de små, når prisen er rigtig.

Det viser salgstallene for september, hvor Citroën C1 med 589 eksemplarer sneg sig foran den ellers sikre dansker-darling, miniklassebilen Peugeot 208, og blev Danmarks mest solgte bil.

Toyota er fulgt trop og er gået under 100.000 kr. grænsen med en x-pression model, fuld af udstyr. Foto: Toyota

Toyota er fulgt trop og er gået under 100.000 kr. grænsen med en x-pression model, fuld af udstyr. Foto: Toyota

Når vi ser på det samlede salg i år til dato, så hænger mikrobilerne stadig på.

Billig C1

Her er solgt over 3.300 Citroën C1, hvilket placerer den højt på salgslisten. Konkurrencen er dog også skærpet i sensommeren, hvor Citroën, der kører kampagner hele tiden, har rykket fra konkurrenterne med en veludstyret C1 kampagnemodel med fem døre, klimaanlæg og storskærm med Apple Carplay, som har været nede i 79.900 kr., men nu er steget til 84.900 kr.

Koncernfætteren, Peugeot 108 Allure Plus med samme udstyr, har ligget noget højere, men her er priserne netop justeret op, så den koster 99.990 kr. Så her er en markant forskel.

Moralen er, at det er om at slå til, når kampagnerne brager.

Flere importører er fulgt med i den seneste priskrig.

Således har Toyota sænket prisen for Aygo x-pression med fem døre og samme omfattende udstyr som de franske fætre, men en længere garanti, så den nu kommer ned på 99.990 kr.

Kia er også billig

Flere er med på vognen. Kia, som har haft udfordringer med høje priser, har således Picanto på programmet til 99.999 kr. for en Edition-version med aircondition og radio.

Hos koncernfætteren, Hyundai, skal du op i en i10 1,0 Eco Nordic Edition til 104.995 kr. for at få aircondition med. I alle tilfælde er det med seler til fire personer, at den fempersoners model er væsentligt dyrere. En helt ny i10-model er dog lige om hjørnet.

Jan Lang, analytiker ved Bilbasen, peger på, at udviklingen med priskrig og stort salg viser, at mikrobilerne langt fra er dømt ude endnu.

"Der har været en tendens væk fra mikrobilerne. Men det er en bilklasse, som stadig er relevant, fordi der er tale om biler, som er billige at købe og køre i," siger Jan Lang.

Publiceret 29 October 2019 09:42

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt