Jep. Den er god nok. Værløsedrengene Nik & Jay vender endelig hjem og giver koncert i Galaksen. Pressefoto

Jep. Den er god nok. Værløsedrengene Nik & Jay vender endelig hjem og giver koncert i Galaksen. Pressefoto

Nik & Jay vender hjem:

Giver koncert i Galaksen

Det har været længe undervejs, men til oktober kan du endelig opleve Værløsedrengene, Nik & Jay, i Galaksen. Furesø Avis har talt med Nik om, hvad Værløse har betydet for ham

Af
Af Kristina Pihl

Der bliver poptoner og ørehængere for alle pengene, når de to Værløsedrenge Nik & Jay vender hjem. Den 20. Oktober giver de koncert i Galaksen, og her kan publikum se frem til en helt særlig akustisk koncert. Til koncerten har duoen udvalgt de sange, der egner sig bedst til akustisk format, og de ser frem til at give publikum en anderledes koncertoplevelse.
”Det er sejt at kunne vende tilbage på en anderledes måde og give folk noget andet end det, de får til en normal koncert, og så netop i Galaksen, som er et sted, der har ligget på vores bucket list længe” lyder det fra Nik med det borgerlige navn Niclas Genckel Petersen.
Billetterne til koncerten sættes til salg mandag 25. september, og alt overskuddet fra koncerten går til en ny skaterbane ved Flyvestationen.

Opvæksten i forstæderne

Nik & Jay har siden de bragede ind på den danske musikscene i 2002 været et af Danmarks største popnavne. De mødte hinanden i fodboldklubben i Værløse, da de gik i syvende klasse, og det var også i Værløse, at lysten til at lave musik sammen opstod. Ifølge Niclas Genckel Petersen har opvæksten i Værløse haft afgørende betydning for deres karriere.
”Det har betydet alt, at vi er vokset op i en forstad som Værløse. Historien havde ikke været det samme uden. Vi har længtes mod nogle ting og klaret dem på en anden måde end dem, der kommer fra byen,” fortæller han.
Fik du læst: Hovedgaderenovering: Plan for Akacietorvet er snart klar
Længslen mod byen og det stille liv i forstæderne har inspireret mange af duoens sange. I sangen 'Forstadsdrømme', der er en hyldest til opvæksten i Værløse, synger de om at vokse op blandt forstadens helte og hænge ud på Den Røde Plads. Og Niclas Genckel Petersen er glad for, at han brugte sine barndoms- og ungdomsår i Værløse.
”Jeg er stolt af at komme fra Værløse. Jeg kunne ikke tænke mig at være vokset op andre steder, fordi det var hvad, der var ment for os. Selvom vi er vokset op i en forstad, har vi kunnet lugte København, og det at vokse op ved en skov og en sø har været med til at skabe en ro,” fortæller han.

Tilbage til rødderne

Selvom hverken Niclas Genckel Petersen og Jannik Brandt Thomsen længere bor i Værløse, besøger de tit deres barndomsby. For dem er byen et frirum, hvor de finder fred. Derfor tager Niclas Genckel Petersen tit turen til Værløse for at løbe en tur ved Søndersø eller for at skate. For ham er det vigtigt at vende tilbage og holde fast i de rødder, han kommer fra.
”Jeg tror, det er vigtigt at komme tilbage til rødderne. Alle folk har så travlt med, at alt det nye, men det tror jeg ikke på. Jeg tror, man bliver nødt til at kigge tilbage på, hvor man kommer fra både i overført betydning men også generelt: De, der kom før en, hvad lavede de og hvorfor, og ens forældre, hvad gjorde de godt og dårligt? Man skal også kigge på sig selv og de versioner, man har været af sig selv igennem sit liv. Hvad skulle de til for, og hvor er man på vej hen? Man kan ikke kigge på i morgen uden også at kigge på i går”, lyder det fra Niclas Genckel Petersen.

Det gode formål er vigtigt

For popduen er det vigtigt, at overskuddet fra koncerten går til et projekt, der kan gøre en forskel for Værløse. Og derfor har de været i dialog med kommunen om mulighederne. Da Nik & Jay hørte om projektet med en skaterbane ved flyvestationen, var de ikke i tvivl om, at det var det, de ville støtte. Som børn af forstaden ved de, hvor vigtigt det er at skabe gode rammer for unge, så de holder sig væk fra ballade. Derfor håber de, at skatebanen kan gøre en forskel for byens unge.
Fik du læst: Løsning var fundet men så gik sagen i hårdknude: Farumgårds porte er stadig lukkede
”Vi syntes fra starten af, at overskuddet skulle gå til et godt formål, når vi skulle tilbage til Værløse. Da forslaget med skaterbanen kom frem, tænkte vi; ja selvfølgelig. Det var både noget rekreativt for de unge, for vi ved godt, hvordan man keder sig i forstæderne, men vi ved også, hvordan det omvendt kan gøre noget utrolig positivt for ens liv, hvis man finder nogle ting, som man er god til for - eksempel skate eller lave musik”.

null

Publiceret 25 September 2017 10:00