Iben Munneckes udstilling af værker i Farum Kulturhus har fået titlen 'Almost Landscape'. Pressefoto

Iben Munneckes udstilling af værker i Farum Kulturhus har fået titlen 'Almost Landscape'. Pressefoto

Åbne vidder - uden vejviser

Iben Munnecke og Niels Huang udstiller fra 30. juni i Farum Kulturhus

Fra lørdag 30. juni til 12. august udstiller billedkunstneren Iben Munnecke og keramikeren Niels Huang i Galleriet i Farum Kulturhus.

'Almost landscape' er navnet på billedkunstneren Iben Munneckes udstilling, og det skal forstås som noget, der nærmest er - man kan også kalde det åbne vidder uden vejviser.

Landskaberne selv fremtræder kun i antydningen som sarte rosa nuancer i en næsten usynlig horisont - eller som tågen, der i et afmålt penselstrøg lægger et blåt slør over det lydløse.

Ekstrudering

Over for Iben Munnecke finder man keramikeren Niels Huang, der benytter sig af en særlig ekstruderingsteknik, der anvendes til at fremstille prismeformede ler-profiler til opbygningen af værkerne.

En ekstruder består af et rør med udskiftelige mundstykker, hvorigennem man med kraften fra et stempel og en vægtstang presser leret ud med et tryk på op til halvanden ton.

Niels Huang er egentlig uddannet elektroingeniør, men har slået sig på keramikken - og altså som ekstrudist. I den forbindelse er det måske værd at bemærke, at han er den eneste keramiker, der udelukkende benytter en ekstruder.

Arrangør af udstillingen er Farum Kulturhus, og der er fernisering på åbningsdagen 30. juni kl. 12.15.

jesl

Publiceret 14 June 2018 11:45