Ghita Nørby åbner udstillingen med Nulle Øigaard og Georg Metz i Skovhuset. Foto: Ida Kastrup/

Ghita Nørby åbner udstillingen med Nulle Øigaard og Georg Metz i Skovhuset. Foto: Ida Kastrup/ Scanpix Denmark

Ghita Nørby åbner udstilling i Værløse

Ghita Nørby åbner udstilling med 85-årige Nulle Øigaard og Georg Metz i Skovhuset fredag den 12. april

kunst Billedkunstner Nulle Øigaard har gennem årene har været en flittig udstiller i Skovhuset, og i anledning af sin 85-års fødselsdag udstiller hun for 9. gang.

På trods af sin alder er hun fortsat aktiv billedkunstner og har kontinuerligt nye projekter i gang. Til udstillingen 'Scene Billeder' præsenterer hun helt nye billedtæpper og tegninger, akvareller og skulpturer, ligesom der er urpremiere på en ny film om hende skabt af filmmageren, og sønnen, Lasse Spang Olsen.

"Med alderen opstår trangen til at se tilbage på et langt liv, både som menneske og som billedkunstner, og udstillingen har derfor retrospektive elementer. I 1950´erne boede Nulle Øigaard på Mallorca en årrække og turnerede rundt som musiker med et flamingoorkester. Flere værker er baseret på erindringer fra dengang, hvor musicerende personer er et gennemgående motiv," skriver Skovhuset i en pressemeddelelse.

Georg Metz

Til udstillingen har Nulle Øigaard inviteret sin mangeårige ven Georg Metz med som gæsteudstiller i Skovhusets særrum. De fleste kender Georg Metz som journalist, forfatter, foredragsholder og operaanmelder. Ikke mange ved, at der også løber en kreativ åre i blodet. Georg Metz har tegnet siden barndommen og gemmer på hundredevis af tegninger fra sine mange rejser.

Der er fernisering på udstillingen på fredag den 12. april mellem klokken 17 og 19, hvor Nulle Øigaard og Georg Metz vil være til stede.

Kunstnerisk leder Annette Lindroos byder velkommen, og Ghita Nørby holder den officielle åbningstale. Der er kun fri entré til ferniseringen med årskort.

Derudover er der offentlig omvisning i udstillingen onsdag den 1. maj mellem klokken 19 og 20.

mw

Publiceret 04 April 2019 10:41