Du kan blandt andre opleve Galya Kolarova i Stavnsholtkirken søndag den 14. april klokken 16. Pressefoto

Du kan blandt andre opleve Galya Kolarova i Stavnsholtkirken søndag den 14. april klokken 16. Pressefoto

Romantiske cellotoner i Stavnsholtkirken

koncert Stavnsholtkirken inviterer søndag den 14. april til koncert med smuk og velklingende musik for cello og klaver.

Her får kirken besøg af den franske cellist Jérome Fruchart, som til daglig spiller i et af Europas førende orkestre, det hollandske Concertgebouw Orchester. Han akkompagneres af den bulgarske pianist Galya Kolarova, som flere gange tidligere har givet koncert i kirken.

"De to musikere spiller værker af den store franske 1800-tals komponist Gabriel Fauré. Han er især kendt for sit Requiem, men han skrev også en lang række udtryksfulde kammermusikværker, hvor hans særlige sans for det melodiske folder sig overbevisende ud. På programmet står også musik af russeren Prokofiev. Det er musik i en lidt mere nøgtern nyklassicistisk stil med stærkt fokus på det rytmiske," skriver kirken i en pressemeddelelse om koncerten.

Jérome Fruchart har optrådt overalt i verden og spillet med i nogle af de bedste orkestre, blandt andet Den Franske Nationaloperas Orkester og Berliner Filharmonikerne. Galya Kolarova færdiggjorde sin uddannelse i København med solistdebut i 2012, og hun har boet i Danmark lige siden og været en flittig bidragyder til det danske musikliv. Der er som sædvanligt fri entré til koncerten, der starter klokken 16.

mw

Publiceret 07 April 2019 11:00