Hanne Nielsen glæder sig til at tage hul på loppemarked-sæsonen. Arkivfoto: Martin Warming

Hanne Nielsen glæder sig til at tage hul på loppemarked-sæsonen. Arkivfoto: Martin Warming

Klar, parat, start: Furesøens Loppemarked tager hul på sæsonen

Søndag den 28. april springer forårets første lopper ud. Her begynder sæsonen nemlig igen for Furesøens Loppemarked

Af
Helene Holm Stolle

Genbrugsbølgen ruller stadig, og der venter uden tvivl og traditionen tro masser af gode fund, når Furesøens Loppemarked tager hul på sæsonen efter en lang vinterpause. Det sker søndag den 28. april, hvor borgmester Ole Bondo Christensen traditionen tro står for den officielle indvielse.

Loppemarkedet finder sted på Rådhustorvet i Farum, Paltholmvej, og helt som traditionen foreskriver, så vil der være 300 rundstykker klar ved åbningen.

300 rundstykker og Timba

Hanne Nielsen, der står for det populære loppemarked, glæder sig til at få taget hul på sæsonen.

"Efter en lang og mørk vinter er vi klar til at tage fat på 23 søndage med masser af glade lopper, og jeg håber, at åbningsdagen bliver noget helt særligt med rundstykker fra Kvickly-bageren på Bytorvet og besøg af FC Nordsjællands maskot, Timba", siger hun og afslører, at den populære maskot kigger forbi både klokken 9 og klokken 11 og deler godter ud til børnene.

"Men klokken 14 er Timba faktisk tilbage. Her deler han 200 fribilletter ud til mandagens kamp mellem FC Nordsjælland og FC Midtjyllan", lyder det fra Hanne Nielsen.

På furesoensloppe@gmail.com kan du booke en stand til en af de mange søndage i løbet af sommeren. Du kan også kigge forbi Rådhustorvet den 28. april og finde Hanne Nielsen for at booke en stand.

Publiceret 19 April 2019 07:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt