Woody, Buzz Lightyear og alt det andet legetøj er tilbage i ’Toy Story 4’. Foto: Disney Pictures

Woody, Buzz Lightyear og alt det andet legetøj er tilbage i ’Toy Story 4’. Foto: Disney Pictures

Guide til sommerens mange film

Der er masser af film i biografen

Af
Bjarke Friis Kristensen

kino.dk

sommerfilm Du kan godt glæde dig til at tilbringe masser af tid i biografen denne sommer. For der venter nemlig mange både morsomme og dramatiske samt gysende og actionfyldte film i biografens mørke. Du finder således herunder en guide til en lang række af sommerens film, hvoraf de fleste allerede har haft premiere.

Der er spændende danske film at finde i biografen denne sommer. Du kan bl.a. se dramaet ’Ser du månen, Daniel’ (29/8), der er en filmatisering af Puk Damsgårds bestseller om den danske fotograf Daniel Rye, der blev holdt som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i over et år. Filmen instrueres af Niels Arden Oplev (’Mænd der hader kvinder’) og Anders W. Berthelsen, mens titelrollen spilles af stjerneskuddet Esben Smed.

Komikeren Anders Matthesen er at finde i fængsels-komedien ’De frivillige’, hvor han spiller en indsat korleder, der får en ny sanger med i sit kor i skikkelse af Jacob Lohmann, hvilket skaber sin del af splid og morsomme optrin.

Endelig kan du tage de mindste med ind og se ’Kaptajn Bimse’. Den danske børnefilm er baseret på børnebogen af Bjarne Reuter, der skrev seks bøger om Kaptajn Bimse. I dette første eventyr møder vi den 7-årige Anna, der er ked af, at hun har glemt sin dukke i sommerhuset. Sammen med bamsen Johnson flyver hun nu afsted med Kaptajn Bimse og andenpiloten Goggeletten for at hente bamsen hjem.

Spider-Man skal forsøge at redde dagen i ’Spider-Man: Far From Home’. Foto: Sony Pictures

Spider-Man skal forsøge at redde dagen i ’Spider-Man: Far From Home’. Foto: Sony Pictures

Familiefilm

Der er masser af film for både børn og barnlige sjæle denne sommer. Der er bl.a. sin del af animationsfilm, hvor du finder fortsættelserne ’Kæledyrenes hemmelige liv 2’, ’Angry Birds 2 Filmen’ (8/8) og ikke mindst ’Toy Story 4’ (29/8). Disney er også klar med deres stort opsatte genindspilning ’Løvernes konge’, mens du som nævnt kan komme ud at flyve med den danske børnefilm ’Kaptajn Bimse’.

Både super- og action-helte indtager din sommer. Det med ’Spider-Man: Far From Home’, videre til muskelmændene Dwayne ’The Rock’ Johnson og Jason Statham i ’Fast & Furious: Hobbs and Shaw’ (1/8), mens Gerard Butler er tilbage som den slagfærdige Secret Service-agent Banning i actionfilmen ‘Angel Has Fallen’ (22/8).

Hvis du vil sikre dig et godt grin denne sommer, så bør du sikre dig billet til bl.a. den anmelderroste teen-komedie ’Booksmart’ (20/6), mens der er pensionerede cheerleaders i ‘Poms’ (8/8). Du finder kombinationen af The Beatles’ udødelige sange og britisk romantisk komedie i ’Yesterday’, mens mester-instruktøren Quentin Tarantino er klar med den længe ventede ‘Once Upon a Time… in Hollywood’ (15/8), der bl.a. har Brad Pitt og Leonardo DiCaprio på rollelisten.

Sommergys

Der er intet som et iskoldt gys på en varm sommerdag – og der venter heldigvis sin del af gysende gru i biografen. Her kan du gyse med en dæmonisk dukke i ’Annabelle Comes Homes’, videre til skræk og rædsel i Sverige med ‘Midsommar’, mens dræberdukken Chucky er tilbage i ‘Child’s Play’. Man må heller ikke glemme makabre dødsfald i ‘Scary Stories to Tell in the Dark’ (8/8) og krokodillegys med ‘Crawl’ (22/8).

Læs om flere film på kino.dk

Publiceret 21 July 2019 11:00