Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Børn, bøger, krea, kunst, latter og litteratur: Biblioteket byder på et bredt program i efteråret

Hold hjernen skarp og kroppen sund. En forfatteraften med Knud Romer bliver en hæsblæsende og bevægende oplevelse, hvor han fortæller om sin nyeste bog Kort over Paradis – en tour-de-force gennem Romers liv, fra han forlod Falsters marker og flyttede til København. Et sandt tidsbillede.

Mød også Ole Larsen, som vil lære dig teknikker, så du slipper af med din dårlige hukommelse og får klæbehjerne.

Og kom til Krop & Hop og dans sammen med smittende Amir Falaki fra Danseplaneten – midt i biblioteksudlånet. Dansen holder både hjerne og krop frisk.

Guidet fælleslæsning - Reflekter over tekst og tanker. Bibliotekets læseguider Ann-Lisbeth Holm og Pernille Poulsen læser op fra udvalgte litterære tekster. I indlagte pauser får du mulighed for selv at reflektere over den læste tekst og sammen med andre dele din oplevelse af højtlæsningen og hvilke tanker, den har sat i gang.

Styrk også dit barn med yoga i en travl digital tidsalder med Anne Hvas, hvor det er vigtigt for børn og unge at kende til, at kroppen ligeledes har 'et sprog'. For de små børns vedkommende leges yogastillingerne ind i form af eventyr og for de større børn er det mere traditionel yoga og afspænding.

Og det kan ikke starte for tidligt at røre sig. Så kom til workshop i babyhøjde med babyrytmik og Musikmor Luise Føns fra Babybandet og hendes nykomponerede babymusik.

Med udgangspunkt i sin bestsellerbog Få styr på dit barns digitale verden, vil psykolog Ulla Dyrløv guide forældre, bedsteforældre, pædagoger m.fl. til at håndtere og forstå børns og unges digitale liv.

Kunsten at skrive en biografi - den mestrer Jens Andersen, der vandt Læsernes Bogpris i foråret 2019 for sin bog Kim Larsen. Mine unge år. Hør ham fortælle om denne særlige genre og om den folkekære musikers farverige liv.

Prøv også selv at være kreativ i Skriveværksted med den lokale forfatter Anne Hjælmsø, eller måske du har lyst til at afprøve et nyt koncept Tegn en bog, hvor deltagerne lytter til en oplæst tekst og derefter tegner indtryk eller stemninger.

Briterne, Brexit og blodige mord. Tidligere udenrigskorrespondent og forfatter Lone Theils giver sit bud på hvad der sker lige nu i Storbritannien. Samtidig møder vi Nora Sand, Londonkorrespondent og en tilbagevendende figur i Teils' krimier, alle med en duft af den britiske hovedstad. Mød op til en spændende forfatteraften i alle henseender.

Kierkegaard og det sunde selv. Kierkegaard kan bruges kritisk i moderne selvudviklingstankegang fortæller ph.d., forfatter og sognepræst Pia Søltoft, og som altid sætter Kierkegaard hjernen i bevægelse.

Syng dansk gør Furesø også i år – både i Farum Kulturhus og i Rådhuset fine foyer.

Publiceret 05 September 2019 07:29

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl