OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gudelige viser og ny dansk salmedigtning

Stavnsholtkirken danner rammen om to aftener med fokus på nyere tids salmedigtere

I efteråret indbyder Farum sogn til oplæg, samtale og fællessang i Stavnsholtkirken med to af vores mest markante nulevende salmedigtere. Det sker onsdag 18. september klokken 19.30, hvor der er besøg af Hans Anker Jørgensen, og tirsdag den 22. oktober klokken 19.30, hvor Iben Krogsdal kommer på besøg.

Stavnsholtkirkens organist John Frandsen har skrevet musik til flere af begge digteres tekster, og han vil deltage som dialogpartner til foredragsholderne i forhold til melodiske og musikalske spørgsmål.

Efter en periode fra midten af 1900-tallet, hvor ‘rigtige’ digtere ikke beskæftigede sig med salmedigtning, er der virkelig kommet skub i genren igen - også litterært betragtet. De seneste 20-30 år er der kommet en betydelig tilvækst af nye salmetekster i kølvandet på den almindeligt stigende interesse for spiritualitet og eksistentielle spørgsmål.

En af de store bidragydere i denne udvikling er Hans Anker Jørgensen (f. 1945), der har været aktiv som salmeskriver allerede fra slutningen af 1980’erne, hvor han var med til at stifte “Forum for rytmisk musik i kirken”. Han har i hele sin karriere været stærkt optaget af den folkelige formidling af det kristne budskab, og en stor del af sin produktion betegner han snarere som ‘gudelige viser’ end som salmer i traditionel forstand. Han er repræsenteret med flere numre i den seneste udgave af Den Danske Salmebog, bl.a. “Du satte dig selv i de nederstes sted” og langfredagssalmen “Min Gud, min Gud, hvorfor har du forladt mig?”. Læs mere om arrangementerne på farumsogn.dk.

Der er gratis adgang og alle er velkomne.

hhs

Publiceret 07 September 2019 05:30

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt