Udgravningerne til metroen har resulteret i fund af flere tusinde sko fra historisk tid. Den 18. september kan du blive klogere på skoenes historie gennem de seneste 500 år.Foto: Københavns Museum.

Udgravningerne til metroen har resulteret i fund af flere tusinde sko fra historisk tid. Foto: Københavns Museum.

Foredrag i husmoderforeningen: Sko gennem 500 år

Vivi Lena Andersen fortæller historien om sko gennem flere hundrede år i Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening

Fodtøj blev formentlig oprindeligt opfundet for at beskytte fødderne mod natur- og klimatiske forhold, men de er også blevet genstand for menneskers identitet og for hvordan man gerne vil opfattes af andre. Fysiske forhold har påvirket udformningen af fodtøj, men ændringer i moden, internationale kontakter, håndværk og teknologi har givet nye muligheder og præferencer.

Københavns Museum har gennem det seneste årti gennemført store arkæologiske undersøgelser, bl.a. i forbindelsen med udgravningerne til metroen. Disse udgravninger har resulteret i fund af flere tusinde sko og skodele tilhørende fortidens borgere fra middelalderen, renæssancen og enevælden.

Vivi Lena Andersen, der er ph.d. og som har skrevet speciale om fodtøj i 1700-tallet, vil fortælle den spændende historie om sko gennem flere hundrede år og vise billeder af fodtøj gennem tiden. Det sker, når hun onsdag den 18. september klokken 19.30 gæster Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening på Den Gamle Skole i Kirke Værløse

Der vil blive serveret kaffe og kage. Pris: 25 kr. for medlemmer og 50 kr. for gæster. Alle er velkomne.

hhs

Publiceret 08 September 2019 04:00