På Rokkedyssegård glæder Lisbeth og Torben Bo Toft Christensen sig til at byde nysgerrige indenfor på søndag den 15. september, når det er Åbent Landbrug. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

På Rokkedyssegård glæder Lisbeth og Torben Bo Toft Christensen sig til at byde nysgerrige indenfor på søndag den 15. september, når det er Åbent Landbrug. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

Søndag er Åbent Landbrugs-dag: Rokkedyssegård byder indenfor

Der venter både røde, søde og bløde oplevelser, når Rokkedyssegård byder indenfor på søndag den 15. september, når der er Åbent Landbrug

Det er Åbent Landbrug på søndag den 15. september, og mellem klokken 10 og 16 byder Rokkedyssegård indenfor, så besøgende kan opleve en bæredygtig produktion af bør, marmelade og ænder.

Åbent Landbrug tæller sammenlagt 62 landmænd landet over, der den tredje søndag i september åbner dørene til deres stalde, drivhuse og marker. Hos Rokkedyssegård er det Lisbeth og Torben Bo Toft Christensen, der står klar til at tage børn og voksne med på rundvisning i en topmoderne bærproduktion, hvor der bliver rig lejlighed til at lære om dyrkning og forarbejdning af bærrene.

Lisbeth og Torben dyrker med jordbær, hindbær, brombær, kirsebær og blåbær. Hver eneste morgen i maj til oktober plukkes tusindvis af bær direkte til gårdbutikken, toprestauranter i København og Nordsjælland samt butikker over hele Danmark.

I frugtplantagen kan man se og lære om andedun, andemad og livet i andegården, for her går juleænderne og spiser sig store under kirsebærtræerne.

Nul bærspild

På Rokkedyssegaard lægger man vægt på, at ingen bær går til spilde. Bærrene som ikke sendes af sted om morgenen bruges i marmeladeriet, hvor der syltes, bages og røres is. På gården er der også en cafe med egne produkter fra Marmeladeriet og fra andre lokale producenter.

For Lisbeth og Torben er det vigtigt, at det bliver en oplevelse at spise bær, derfor er friskhed, smag og mangfoldighed ledetråde i bærproduktionen på Rokkedyssegaard. Det skal gæsterne ved åbent landbrug også opleve, når de skal smage på både bær og bærprodukter. Der bliver også mulighed for købe hindbær med hjem, som man selv har plukket.

Du finder Rokkedyssegaard på Lejrvej 45 i Værløse. Arrangementet er gratis.

hhs

Publiceret 13 September 2019 06:00