Per Faurskov tager deltagerne med på en rejse til Anatolien i Tyrkiet, når der er fredagsmøde i Stavnsholtkirken. Privatfoto

Per Faurskov tager deltagerne med på en rejse til Anatolien i Tyrkiet, når der er fredagsmøde i Stavnsholtkirken. Privatfoto

Fredagsmøde: Det glemte Anatolien

Farum Sogn inviterer igen til fredagsmøde. Sæsonens første fredagsmøde foregår fredag 27. september klokken 14.30 i Stavnsholtkirken. Her vil Per Faurskov tager deltagerne med på en rejse til Anatolien i Tyrkiet, hvor han går i dybden med flere af de glemte kulturer: Frygierne, lydierne, georgierne, hittit, armenerne, Uratu, Byzans, Pontisk, Seljuk og Paflagonien.

Mange steder i landet vidner også om kristendommens tidlige historie, f.eks. Hagia Sophia eller Aya Sofia, kirken i Istanbul fra år 536.

Anatoliens væld af gamle kulturer og dens fantastiske historie er utrolig spændende. Det gælder især den frygiske kultur og den lydiske kultur som blomstrede omkring år 750 f.v.t. Meget få kender til disse kulturer, men foredraget giver mulighed for at komme tæt på de historiske vidnesbyrd. Hvem kender ikke til sagnet om den gordiske knude. Men hvem var nu lige kong Gordion? Eller kong Midas? Vi skal med ind under en gravhøj og se kongens gravkammer.

Men deltagerne skal også høre om nutidens Tyrkiet med dets gæstfrie befolkning og de mange smukke landskaber. Kappadokien, med dets væld af klippeboliger er blot et af dem.

Per Faurskov har mange års erfaring som rejseleder i både Sydøstasien og Tyrkiet. På sine mange rejser i forskellige kulturområder har han altid haft nær kontakt til lokalbefolkningen.

Eftermiddagens foredrag bliver med kaffe, kage og fællessang.

Fredagsmøder foregår den sidste fredag i hver måned i Stavnsholtkirken bortset fra i sommermånederne og i december. Der kan bestilles kirkebil på Farum kirkekontor på tlf. 70 27 25 85 hverdage 9 til 13.

hhs

Publiceret 21 September 2019 04:00