Nina Bols Lundgren og Christina Bjørkøe kan opleves i Værløse Kirke ved hyldestkoncerten for Clara Schumann. Pressefoto

Nina Bols Lundgren og Christina Bjørkøe kan opleves i Værløse Kirke ved hyldestkoncerten for Clara Schumann. Pressefoto

Værlse Kirke hylder komponisten Clara Schumann

Søndag den 29. september klokken 16 er der koncert i Værløse Kirke. Denne eftermiddag hyldes Clara Schumann, der blev født 13. september 1819 i Leipzig. Hun var både en fremragende pianist og komponist uddannet af sin far, Friedrich Wieck, der også var klaverlærer for hendes senere ægtefælle Robert Schumann.

Clara Schumann hørte sammen med Liszt og Chopin til de bedste pianister på sin tid. Ved koncerten fremføres nogle af Clara Schumanns bedste lieder og klavermusik samt lieder af Robert Schumann.

Duoen, der fremfører de smukke værker er Nina Bols Lundgren, sopran og Christina Bjørkøe, klaver, begge er meget aktive i musiklivet både herhjemme og i udlandet. Nina Bols Lundgren synger bl.a. i vokalensemblet 'Ars Nova' og sunget solistpartier i utallige oratorier sammen med nogle af landets bedste orkestre.

Christina Bjørkøe har optrådte som solist med symfoniorkester allerede som 16-årig og har siden givet koncerter som solist og kammermusiker både i Tivolis store serier med musik af Beethoven, Chopin og Schubert og rundt om i Europa, USA, Sydamerika og Asien.

Der er som altid fri entré.

hhs

Publiceret 22 September 2019 06:00