PR-foto

PR-foto

Jorden rundt på 80 dage i Galaksen

Søndag den 13. oktober spiller Furesø Teater forestillingen "Jorden rundt på 80 dage" i Galaksen.

Tæppet går klokken 19.30.

"Det er en ny hæsblæsende forestilling af lokale Flemming Jensen, som denne gang tager os med på en såkaldt ’musicalsk world tour’, hvor verdensdelene flimrer forbi, mens vi blandt andet oplever de tidligste udtryk for globaliseringen. I Paris, Gibraltar, Hong Kong, Port Said, Calcutta, Cairo og Travemünde møder vi spændende, fremmede mennesker af anden etnisk herkomst, og der er paralleller til vore moderne tider, hvor kastesamfundet ikke længere kun findes i Indien, men ifølge hr. Jensen også i dagens Europa," skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Billetter via Furesø Teaters hjemmeside www.furesoeteater.dk eller i løssalg ved indgangen.

jbt

Publiceret 12 October 2019 05:00

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl