Foredrag i Stavnsholtkirken. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Foredrag i Stavnsholtkirken. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Barokken og Caravaggios kunst

foredrag Else Marie Bukdahl holder foredrag i Stavnsholtkirken onsdag 16. oktober kl. 19.30 om 'Barokkens aktualitet' med særligt henblik på Caravaggios kunst.

I midten af det 16. århundrede splintres renæssancens harmoniske verdensbillede og bliver aflyst af en ny fortolkning af kosmos. I dette sammenbrud fødes barokken, som fører til en ny måde at male på.

Det inspirerede malere som Caravaggio, hvis malerier stadig inspirerer og drager. Der arrangeres vedvarende store udstillinger om Caravaggio og barokken i Europas byer.

Else Marie Bukdahl er dr. phil og har i mange år været rektor på Kunstakademiet i København.

jesl

Publiceret 13 October 2019 00:00

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl