Modelfoto: Adobe Stock

Modelfoto: Adobe Stock Özgür Güvenç - stock.adobe.com

Leder efter frivillige fra spillestederne

Lige nu søger paraplyorganisationen Kulturmetropol efter frivillige ildsjæle fra Furesøs musikscener. Organisationen har lanceret forløbet ViceTalents, der danner ramme om et læringsforløb, hvor deltagerne kommer rundt til en række sjællandske spillesteder og lærer, hvordan man arrangerer og planlægger arrangementer med livemusik.

Nogle af folkene bag Furesøfestivalen har været igennem forløbet, skriver Kulturmetropol i en pressemeddelelse.

Man kan læse mere på http://kulturmetropol.dk/vicetalents. Ansøgningsfristen er den 1. november.

jbt

Publiceret 20 October 2019 00:00

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl