To gratis koncerter - og én med entré

Oplev musikskoler fra fem kommuner på Furesø Rådhus

kultur Søndag den 3. november kan man møde musikskoler fra fem forskellige kommuner på Furesø Rådhus i Værløse. Fællesoverskriften er musikalske sløjfer og byder på tre forskellige koncerter. Der er fri entré til de to første, mens den trejde koster 50 kroner i entré.

Musikskoler fra fem kommuner indtager, sammen med andre musikalske indslag, Furesø Rådhus søndag d. 3 november 2019, under fællestitlen musikalske sløjfer. Første indslag er et sammensurium af danske sange lige fra højskolesangbog til 80'er hits af Peter Spies, Peter Bonde og Cecilie Nygaard. Andet indslag har titlen ”smukke efterårssange” af trioen Bente Vist, Niels Schultz og Per Pålsson, og til sidst kan man høre værket ”TRO & TVIVL” - og det er her, at der tages entré, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Billetter til sidste del af koncerten købes på www.galaksen.dk. Prisen er 50 kroner, og der er unumererede pladser.

jbt

Publiceret 30 October 2019 12:30

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl