Modelfoto

Modelfoto DeshaCAM - stock.adobe.com

Fem unge strygere i Stavnsholtkirken

koncert Søndag 10. november kl. 16 er der koncert i Stavnsholtkirken med fem unge strygere, der har deltaget i den årlige Thy Masterclass, der hvert år i august kalder en række fremragende unge musikere fra hele verden op i det nordvestlige hjørne af Jylland.

Intensiv undervisning

Her får de intensiv undervisning af førende kapaciteter i kammermusik, og de kvitterer med velbesøgte koncerter i hele regionen. Ofte suppleres de af en efterårsturné, hvor man i Farum har haft besøg af musikere i flere omgange.

I år er det fem strygere, der spiller: to violinister, to bratchister og en cellist. Tre af de unge musikere er amerikanere. De to øvrige er fra Holland og Belgien; én af dem har færdiggjort sine studier ved konservastoriet i København.

Flere konstellationer

De fem musikere optræder i flere konstellationer: som duo og trio, som kvartet og som kvintet. De åbner programmet med Schuberts strygekvartet nr. 12, derefter følger en trio af den danske 1900-tals komponist Poul Rovsing Olsen samt en duo for violin og bratsch af den norske nationalromantiker Johan Halvorsen.

Til slut forenes alle fem musikere i en opførelse af Mozarts store strygekvintet i g-mol, der stammer fra hans sene leveår.

Der er fri entré.

jesl

Publiceret 04 November 2019 11:20

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl