Den udendørs aktivitetsbane består af tre stationer, hvor man kan styrke balance, kredsløb, koordination, stabilitet eller kondition. Pressefoto

Den udendørs aktivitetsbane består af tre stationer, hvor man kan styrke balance, kredsløb, koordination, stabilitet eller kondition. Pressefoto

Lillevang indvier aktivitetsbane for ældre

arrangement En ny udendørs aktivitetsbane, som består af tre forskellige aktivitetsstationer, bliver 20. november kl. 13.30-15 indviet ved Plejecenter Lillevang.

Det er støtteforeningen Lillevangs Venner, som har taget initiativ til opførelsen af en aktivitetsbane, som plejecenterets brugere og forhåbentlig rigtig mange af Furesøs ældre borgere kan benytte sig af.

Anlægsudgifterne er 300.000 kr., som er doneret af Esther Marie Sørensens Fond og Velux Fonden.

Den udendørs aktivitetsbane består af tre forskellige aktivitetsstationer, hvor man ved forskellige øvelser kan styrke balance, kredsløb, koordination, stabilitet eller kondition.

"Redskaberne er simple at benytte, og ved hver aktivitetsstation vil der være skilte med instruktioner til redskaberne og illustration af øvelserne. Aktivitetsbanen er bygget i flotte naturmaterialer, og er primært henvendt til brugere af Plejecenter Lillevang, men kan også sagtens benyttes af andre ældre borgere i Furesø Kommune," siger bestyrelsesmedlem i Lillevangs Venner Birte Jakobsen i en pressemeddelelse.

jesl

Publiceret 07 November 2019 17:00

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl