Lars Grambye er ny kunstnerisk leder i Skovhuset i Værløse. Privatfoto

Lars Grambye er ny kunstnerisk leder i Skovhuset i Værløse. Privatfoto

Skovhuset får ny leder

Lars Grambye kommer til Værløse efter at have haft en række direktørposter og lederstillinger i kunstverdenen

navne Lars Grambye er udpeget som ny kunstnerisk leder på udstillingsstedet Skovhuset i Værløse. Det fortæller stedet i en pressemeddelelse.

"Det er en kæmpe kapacitet, som Skovhuset både har tiltrukket og valgt at ansætte. Det er vi kolossalt stolte af. Vi har selvfølgelig undervejs i ansættelsesprocessen overvejet, om vi kan tilbyde Lars Grambye de rigtige rammer. Og det har dialogen med Lars overbevist os om, at vi kan. Men det er især Lars’ meget veltænkte og skarptslebne strategiske planer for husets udvikling, der har sikret ham stillingen, og som er fundamentet for det fremtidige samarbejde," siger Hanne Rude-Petersen, der er formand for Skovhusets bestyrelse i pressemeddelelsen.

Lars Grambye er uddannet mag.art. i kunsthistorie og historie og har ledererfaring fra en række ifølge Skovhuset tunge poster i dansk og nordisk kunst- og kulturliv.

Karrieren begyndte som kunstredaktør på dagbladet Information, og sidenhen har der stået museumsinspektør på Louisiana, og senere direktør for Center for Dansk Billedkunst, Malmö Kunsthall, Kunsthallen Brandts og senest Sørlandets Kunstmuseum på CV'et.

"Jeg har faktisk i årevis haft et godt øje til Skovhuset, og har været blandt ansøgerne til lederstillingen før. Jeg ser et gevaldigt potentiale i Skovhuset. Huset har i kraft af sin historie og beliggenhed en unik chance for at profilere sig med vores fælles natur og omgivelser som hovedtema for den kunstneriske virksomhed, formidling og øvrige aktiviteter. Mit netværk i branchen er temmelig stort, og jeg er sikker på, at et udvidet naturbegreb kan åbne helt nye døre og øge Skovhusets betydning som formidler af samtidskunst af meget høj kvalitet og som et nyt og innovativt center for samspillet mellem kunst og natur, siger Lars Grambye i pressemeddelelsen.

Der er reception i Skovhuset for den nye kunsteriske leder den 6. december klokken 15-17, hvor alle er velkomne, skriver Skovhuset.

jbt

Publiceret 18 November 2019 07:00