Ana Pavlovic har lånt gardiner til museet som en del af udstillingen. Privatfoto

Ana Pavlovic har lånt gardiner til museet som en del af udstillingen. Privatfoto

Ny udstilling sætter fokus på krigene i Jugoslavien

Immigrationmuseet i Farums nye udstilling handler om de kroater, som indvandrede til Danmark. Avisens erhvervspraktikanter besøgte stedet

Af
Mushda Nawabi og Edress Amini

erhvervspraktikanter

ny udstilling Mandag den 18 marts, var Furesø Avis' nye erhvervspraktikanter på besøg hos Immigrantmuseet i Farum.

Her fik de en meget varm velkomst af Malene Dybbøl, som er inspektørchef hos Immigrantmuseet.

Efter den varme velkomst fik de så en rundvisning af Malene Dybbøl. De fik også et kig på den nye udstilling.

Udstillingen er ikke typisk, for den var nemlig mere nutidig end tidligere udstillinger. Den hedder “Love At Last Sight” og er lavet af kunstnerparret Ana Pavlovic og Vladimir Tomic.

De to kunstnere er begge to uddannet hos Det Danske Kongelige Kunstakademi og er støttet af Statens Kunstfond, Udstillingen er før blevet vist i Malmø i Sverige, og den har aldrig før været i Danmark.

Minder fra 1992

Udstillingen handler om en familie, som kom til Danmark i 1992, og der er samlet billeder, videoer og andre minder helt op til 25 år frem. Den rummer blandt andet VHS-bånd, som familien har optaget fra da de kom til Danmark, familiealbummer og breve. Det er alt sammen blevet lavet om til en fin udstilling, hvor man virkelig bliver sat ind i Vladimirs og Anas liv fra årene mellem 1992 og 2007. Der er blevet lavet små collager og hængt billeder op, fra tiden mellem 1992 og 2007. Der er også fire videoer, man kan se, hvor der blandt andet er en af de mange VHS-bånd, der kører, Man så sætte sig og lytte, Man kan også se en video af Vladimir, som sidder og har nattevagt, imens han er nødt til at se hans mormors begravelse over Skype, fordi begravelsen foregår i Bosnien. På grund af krigen kunne Vladimir og hans familie ikke tage ned til begravelsen. Der er også videoer af Ana, som sidder og laver små collager af billederne og minderne, som de har. Og på den sidste video, kan man se mormoren reagere til VHS-båndene, hvor hun blandt andet bliver meget rørt. Der er også lidt forskellige gardiner fra Ana, som der er en masse små gode historier i.

Det er ikke nemt at genskabe sådan en barsk historie, men det har Vladimir Tomic og Ana Pavlovic formået at gøre ved at genskabe det på sådan en interessant måde.

Man burde takke Immigrantmuseet for at gøre det sådan, at vi har et museum, som kun handler om immigrationens historierne og ikke andet, for som Malene Dybbøl sagde til Furesø avises to praktikanter fra Stavnsholtskolen i Farum, så er der ikke et eneste andet museum end Immigrantmuseet i Furesø, som kun sætter fokus på immigration. Alt i alt vil Immigrantmuseet være et godt sted at besøge både på grund af den gode service og især på grund af deres fine ud

stilling.

Publiceret 29 November 2019 18:00