"Spørgsmålet er, om Furesø Kommunes politikere egentlig reelt ønsker borgerinddragelse og borgerinvolvering – sådan for real?", spørger Charlotte Søllner Hernø i dette debatindlæg

DEBAT:

"Borgerinddragelse er et buzzword eller slet og ret fake news"

Af
Charlotte Søllner Hernø

Bygaden 24

Kirke Værløse

I denne og den forgangne byrådsperiode har det igen og igen lydt, at man ønsker borgerinddragelse og borgerinvolvering. I samme periode er det imidlertid blevet vanskeligere og vanskeligere at bliver inddraget såvel som informeret på et passende og tilstrækkeligt tidligt tidspunkt eller i det hele taget. Spørgsmålet er, om Furesø Kommunes politikere egentlig reelt ønsker borgerinddragelse og borgerinvolvering – sådan for real?

Borgerne kan fx ikke længere henvende sig på rådhuset. Borgerne kan ikke længere stille spørgsmål på byrådsmøder, uden at spørgsmål er formuleret skriftligt og sendt i forvejen senest 48 timer før et givet møde, hvis agenda typisk først offentliggøres 5 døgn forinden. Borgerne inddrages heller ikke før forslag til planer udarbejdes, men først når disse gennem måneder og år er udarbejdet af forvaltning, politikere og eventuelt eksterne udefra kommende interessenter. På så sent er tidspunkt er det sjældent muligt at ændre så meget som et komma. Borgerinddragelse er således et indholdsløst buzzword eller fake news, som Donald Trump kalder hvad som helst, han ikke bryder sig om.

Og igen, igen, igen kan man i borgerservice ikke få udleveret den aktuelle kommuneplan, der er i høring. I lighed med for fire år siden blev jeg fredag den 21. juli afvist med, at den skulle borgerne selv printe, selv om den foreligger i trykt udgave. Det er forstemmende. Det er forkert. Og det er ikke borgerinddragelse at gøre det så usigelig svært at blive informeret, få viden og få mulighed for indflydelse.

Og pilen peger kun et sted hen: Det er jer politikere, der har ansvaret.

Publiceret 22 July 2017 07:00

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl