DEBAT:

"Farumgårds lukning - sagens kerne"

Ole Søndergaard, Kålundsvej 15, Farum

Farumgårds ejer har lukket den offentlige sti gennem parken - det er ulovligt!
Hvis der er foregået noget ulovligt i parken må det politianmeldes!
Farumgårds ejer har IKKE ret til at "tilbagekalde den offentlige adgang".
Farumgårds ejer har lige siden han overtog gården gjort meget for at holde offentligheden ude - hvorfor er der f.eks. forsinkelse på åbning af portene?
Læs også: Løsningen var fundet men så gik sagen i hårdknude: Farumgårds porte er stadig lukkede
Og Farumgårds ejer søgte allerede i 2006 om tilladelse til at LUKKE for offentlig adgang. Det blev afvist af Skov- og Naturstyrelsen: "idet gården i 1969 fik tilkendt erstatning for den offentlige adgang, hvorved det oprindelige forbehold om tilbagekaldelse af den offentlige adgang må anses for bortfaldet".
Farumgårds ejer søgte derefter Fredningsnævnet om dispensation til at lukke for offentlig adgang. Det afviste Fredningsnævnet efter at både Farum Kommune, Danmarks Naturfredningsforening, Farum Naturparks Venner og Lokalhistorisk Forening Farum udtalte sig imod dispensation.
Farumgårds ejer drømmer om at få lukket sin park, og det ville ikke blot give fred for offentligheden, men også give en klækkelig værdistigning af gården!
Men Farumgårds ejer bor altså på en gård med offentlig sti gennem gården - ligesom mange andre gamle gårde rundt om i landet!
Så se nu at få lukke de porte op - lukningen er selvtægt! Går Farumgårds ejer ind for selvtægt?

Publiceret 04 October 2017 06:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt