Modelfoto

Modelfoto

DEBAT:

"Den uretfærdige udligning kan stoppes"

Poul Christoffersen, Gammelgårdsvej 45b, 3520 Farum

I flere artikler og annoncer, via TV og Radio, har vi hørt om konsekvenserne af de planlagte udligninger, der vil medføre fatale forringelser i hovedstads- og det Nordsjællandske område. Forringelser der vil betyde fyringer af adskillige ansatte på skole, daginstitutions- og ældreområdet.

Fik du læst: Advarsel: Du må IKKE gå ud på isen

Borgmestre fra stort set alle kommuner i området har ytret sin utilfredshed, og Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen (A) kalder forslaget for ”tyveri ved højlys dag”.

Regeringens forslag bærer tydeligt præg af interesser i at skabe og udbygge misforholdet mellem hovedstaden og det øvrige Danmark. Et forsøg som stiler mod at tækkes vælgere i bestemte områder, og som tydeligt kommer til udtryk ved at det er lykkedes at skabe en stemning i store dele af Provinsen der går under parolerne ”de forkælede hovedstadsborgere” og ”Gør Danmark mere lige”.

Men et er at protestere mod disse tendenser, noget andet er at handle. Her kan der skabes muligheder hvis diverse borgmestre, kommunalpolitikere, partisoldater ville skrue bissen på og kræve indflydelse på den politik de valgte på Christiansborg fører.

Fik du læst: En epoke er slut: Irma på Værløse Bymidte lukker

Tænk hvis den lokale Venstre og Konservative vælgerforening i Furesø sagde fra og "truede" med at udpege en anden folketingskandidat i området, hvis ”udligningen” blev gennemført som planlagt. Hvordan tror man Sofie Løhde, opstillet og valgt i Egedalskredsen, vil reagere, hvis de lokale vælgerforeninger udviser størst solidaritet med de berørte lokale borgere? 

Jeg er overbevist om at disse folketingsmedlemmer vil værne om deres forbliven i Folketinget, og søge nye løsninger der er mere i overensstemmelse med deres partimedlemmer og vælgere.

Demokrati er ikke bare noget der tales nedefter, men kunne være befriende hvis det i højere grad vokser nedefra og op.

Så kære borgerlige partimedlemmer i Furesø, på med arbejdshandskerne.I kan helt sikkert få indflydelse på udligningen. Hvis det bare bliver ved de små grynt, bærer I et medansvar for de nedskæringer udligningen vil medføre også i jeres kommune.

Det vil blive husket.

Publiceret 07 March 2018 13:38

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt