"Der er god effekt af den tætte dialog med erhvervslivet og samarbejdet om håndtering af udfordringer, de lokale virksomheder møder",skriver Preben Sandberg Pettersson (A) i dette debatindlæg. Arkivfoto

DEBAT: Tæt og tillidsfuldt samarbejde om en stærk erhvervslivsudvikling

Preben Sandberg Pettersson, 1. viceborgmester i Furesø Kommune

I Furesø Avis’ artikel ’Virksomhederne vælter frem i Furesø’ kan man læse, at erhvervslivet stortrives i Furesø Kommune. Det skyldes i høj grad det tætte samarbejde mellem kommunen og de lokale virksomheder.

I 2010 havde Furesø Kommune ca. 4.300 CVR numre. I juli 2018 ligger vi på næsten 5.800 CVR numre inden for hele 400 forskellige brancher.

Den positive udvikling giver Furesø Kommune en flot placering blandt de 10 bedste kommuner i Danmark, målt på antallet af virksomheder i forhold til befolkningstallet. Det viser, at der er god effekt af den tætte dialog med erhvervslivet og samarbejdet om håndtering af udfordringer, de lokale virksomheder møder.

Jeg glæder mig over samarbejdet og ser frem til fortsat fremgang for Furesø

Furesø Byråd har siden 2011 arbejdet målrettet på at skabe gode rammer og vilkår for de eksisterende virksomheder, vi har rådgivet nye iværksættere og tiltrukket ca. 1500 nye virksomheder. Men arbejdet stopper ikke her.

Vi arbejder videre i tæt dialog og med opbakning til virksomhederne. Kun på den måde sikrer vi, at de mange ny tilflyttede, samt de garvede og etablerede virksomheder fortsat vil opleve, at det er attraktivt at drive virksomhed i Furesø Kommune.Byrådet har netop godkendt et arbejdsprogram, der sætter nye initiativer i søen for erhvervsudviklingen de kommende år.

Disse initiativer skal gennemføres i samarbejde med erhvervslivet, og Furesøs engagerede Erhvervskontaktudvalg vil blive omdrejningspunktet for samarbejdet om at udvikle erhvervslivet i vores smukke grønne kommune under hensyn til klima og miljø. Vores gode dygtige erhvervsliv har stor betydning for Furesø, og den flotte nationale placering er meget glædelig.

Erhvervsudviklingen skaber en stærk realøkonomi for Furesø, der giver mulighed for at udvikle kommunens velfærd, klima og miljøprofil, og det styrker muligheden for at skabe endnu flere arbejdspladser til vores borgere, så vi kan fastholde den lave ledighed, der aktuelt er på 2,6 pct. Jeg glæder mig over samarbejdet og ser frem til fortsat fremgang for Furesø.

Publiceret 16 July 2018 10:30

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt