Annette Bjerre Larsen giver her en beskrivelse af, hvordan det er at være indlagt.

Annette Bjerre Larsen giver her en beskrivelse af, hvordan det er at være indlagt. Modelfoto: Mostphotos.com

DEBAT: 'Min oplevelse ved en indlæggelse'

Annette Bjerre Larsen, Fuglsangpark 142, Farum

Jeg er dybt taknemmelig for at leve i et land, hvor jeg er blevet hjulpet så godt. Ambulancefolkene, akutmodtagelsens og operationsgangens medarbejdere fungerede perfekt. Men at være indlagt seks døgn på et sygehus, kan være en hård oplevelse.

Under min indlæggelse på grund af en brækket lårhals, mødte jeg mange hjælpsomme og engagerede medarbejdere. Jeg fornemmede - og fik dagligt bekræftet ved selvsyn - at alle på ortopæd-kirurgisk afdeling, havde mere end travlt og at stress fyldte meget. Heldigvis stødte der ikke andre sygdomme til hos mig, men jeg oplevede det ved plejen af andre patienter. Jeg nøjedes med mit brækkede ben, men fulgte hvordan medpatienter skulle behandles for f.eks. betændelser i kroppen, blodmangel mv. Det tager på kræfterne - og de bliver mindre efter en operation. Men her viste sygeplejepersonalet og sosu-assistenterne deres faglighed og venlighed - ja tålmodighed - overfor os patienter.

Flere ansatte fortalte mig, at der var en del ledige stillinger (så bliver vikarer taget ind). Der var også en del langtidssyge blandt medarbejderne, hovedsagelig på grund af stress. Ved 11/12-tiden hørte jeg ofte personalet tale om den morgenmad, som de endnu ikke havde haft tid til at spise! Det er et personale, som alligevel kæmper og siger, at deres fortravlede hverdag ikke skal gå ud over patienterne. Men ind imellem kan kombinationen af en stresset medarbejder og en meget sårbar patient give en uheldig situation. Ønsker man som patient efter nogle dages indlæggelse et bad, så må f.eks. de pårørende træde hjælpende til. Men det kan jo ikke altid være løsningen.

Jeg ved godt, at der i de senere år er sket en del besparelser for personalet og at f.eks. 1-sengsstuer er ændret til 2-sengsstuer. Det betyder, at hvis der skal bruges hjælpemidler, opstår der hurtigt pladsmangel og især er det svært, når en patient skal liftes fra sengen til en stol. Ved min hjemsendelse blev jeg lidt paf, da en sosu-assistent fortalte, at en af hendes døtre ønskede at læse til sygeplejerske. Men at hun prøvede at tale hende fra det. Hendes oplevelser i dagligdagen var, at det er alt for hårdt arbejde.

Ved min indlæggelse, er jeg tilfreds med, at alle kategorier af medarbejdere gjorde deres bedste. Men det er jo ikke kun lønnen som skal forbedres, men også normeringen af plejepersonalet som skal have et løft.

Publiceret 01 August 2018 14:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt