Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

DEBAT: Dystert billede for snerydning

Af
Leif Otterstrøm

Klintedalen 40

Farum

Kigger man på vinterregulativet for veje i Furesø kommune, kan man se, at mange af vejene i Furesø Haveby området ikke længere bliver ryddet.

Det betyder, at Tjørnevænget, Hyldevænget, Rosenvænget og Fyrrevænget ikke længere bliver ryddet.

Det mest mærkelige er, at hele Klintedalen bliver ryddet, men IKKE Klintedalen 40 som eneste undtagelse. Dette på trods af, at der her er gennemkørsel til Tjørnevænget for cyklister (skolebørn).

Tilsvarende bliver Syrenvænget ryddet men IKKE nummer 25-27, selv om man også her må forvente, at der kommer skolebørn igennem.

Gad vide hvornår posten og renovationen ikke længere vil servicere os, og hvad i tilfælde af sygdom og brand?

Egebakken, Kildebakken og Bøgebakken bliver ryddet. Begrundelsen er, at der er hældning på vejene! Men til gengæld kan man her køre ind fra såvel Klintedalen som Skovbakken.

Kigger man på kortet over de veje, der ikke længere ryddes, er billedet noget dystert for hele Stavnsholt området

med venlig hilsen

Publiceret 28 January 2019 14:17

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt