Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

DEBAT: Tilgængelighed i Furesø Kommune, borgerservice

Marc Holtze, skatteborger i denne kommune siden 1987, Kassemosevej 6A, Farum

Kære Rette vedkommende samt borgmester Ole Bondo. Først og fremmest må jeg gratulere for kommunens succes med, at få frembragt de mest elendige forhold jeg har set, for handikappede i borgerservice i Værløse.

Det er imponerende at opdage hvordan det virkeligt er lykkes at gøre pasudstedelse så absolut ringe og ydmygende som overhovedet muligt.Pasfoto kan tages på stedet, hvis man har hjælper med og en ansat der kan gøre plads til en kørestol.Underskriften foretages i ”tre meters højde” på en glasplade glat som en nylavet skøjtebane, uden mulighed for at se hvad man skriver. Damen ved skranken sagde at det ikke var så vigtigt om underskriften lignede…?

Hvorfor så underskriften??

Jeg følte mig ydmyget og forulempet på min sjæl; sådan behandler man s..da ikke mennesker.Jeg vil bede en ansvarlig i kommunen stikke alene, uden hjælper, op i borgerservice i en kørestol og få udstedt et pas.Prøv fotostanderen og overvej om pladsen er ok og man kan klare det alene.Overvej udsigtsforholdene fra en kørestol og kig på skrankehøjden hvor man skal underskrive.Når så den ansvarlige i kommunen er færdigekspederet og kører mod udgangen, så overvej udgangsforholdene….Det virker som om, at man ønsker at ydmyge kørestolsbrugere alt hvad der er muligt.Jeg ved ikke om det er en apotekerlærling der har designet lokalet, men projektlederen har da haft en dårlig dag, og glemt at rådføre sig med "Bygningsreglementets tilgængelighedsbestemmelser", som er børnelærdom for enhver bygherre.

Den endelige godkendelse af Furesø Kommune stråler da heller ikke af intelligens og forståelse for handikappedes i forvejen vanskelige liv. Det’en ommer!!

Med ringeagt.

Publiceret 17 March 2019 00:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt