Et byggeri hen over Hillerødmotorvejen kunne fjerne støj, mener skribenten. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Et byggeri hen over Hillerødmotorvejen kunne fjerne støj, mener skribenten. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

DEBAT: Svar til Lene og Lene

Stig Olsen, Frederiksborgvej 47, Farum

Hej Lene Bang og Lene Munch-Petersen (svar på læserbrev i Furesø Avis den 9. april, red.)

Nu er støjen fra Hillerødmotorvejen ikke et problem, der opstod i 2018. Fiskebækbroen som du refererer til blev færdigbygget i 1972. Jeg kan kun glæde mig over, at man i 2018 ser nødvendigheden af at nedsætte et udvalg, der skulle se på støjproblemerne i Furesø. Som jeg fremhævede tidligere, har I mere travlt med at fraskrive jer ansvaret end at løse problemet. Vejdirektoratet (staten) og Furesø, ville med sikkerhed for længe siden have fundet en løsning ved fælles indsats, hvis dette havde været ønsket. Furesø Kommune kunne sikkert igennem de sidste 47 år have fundet lidt anlægsmidler til en medfinansiering af en støjsikring af Fiskebækbroen og Fiskebækvej.

Furesø kunne måske prøve at tænke ud af boksen.

Området over motorvejen helt fra Bistrupvej (afkørsel 10) ned til gangbroen ved Dybedalsvej (før Fiskebækbroen) og Farum Sødal er en stor del af problemet og Fiskebækbroen er det i særdeleshed. Der er formentligt tale om et område der inkl. støjvolde dækker 600.000m2.

Furesø Kommune og Vejdirektoratet kunne i fællesskab tage kontakt til f.eks. PKA, PFA eller anden investor, og tilbyde dem hele dette område kvit og frit.

De vil så, som modydelse skulle bekoste en overdækning af området. Pensionskassen/investor kan så udvikle og investere i et, eller flere nye, og spændende boligområde ovenover motorvejen, mod samtidigt også at bekoste støjsikring af Fiskebækbroen. Jeg er ret sikker på, at det vil blive en enestående forretning for Furesø Kommune, Vejdirektoratet, pensionskasser, og ikke mindst for borgerne!

Mange nye skattekroner til kommunen, god gevinst til pensionskasserne og en kæmpe reduktion af kommunens støjproblemer. Nye skattekroner, kan herefter bruges andre steder, blandt andet til støjgener i andre dele af kommunen. Støjvoldene vil ikke længere være nødvendige. Disse vil kunne bruges som fyld ved byggeriet af overdækningen.

Publiceret 13 April 2019 00:00