Eigil Worm mener, at det er

"Det undrer det mig, hvordan en ombygning til lejligheder og ingen butikker kan passe ind i Kommunens visioner om Farum Hovedgades renovering og pladsen mellem Vores Marked og Cykelforretningen Velo Pave og Akacietorvet", skriver Bente Hjort i dette debatindlæg. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

DEBAT: 'Det hvide Center' bagstopperen for Farum Hovedgade

Bente Hjort, Lillevangspark 33, 3520 Farum

Jeg kan kun tilslutte mig tidligere bemærkninger i Furesø Avis om, hvor dårligt 'Det hvide Center' passer ind i landsbymiljøet og Farum Hovedgade. Derudover undrer det mig, hvordan sådan en ombygning til lejligheder og ingen butikker kan passe ind i Kommunens visioner om Farum Hovedgades renovering og pladsen mellem Vores Marked og Cykelforretningen Velo Pave og Akacietorvet.

I helhedsplanen står der bl.a.:”Farums markedsplads Akacietorvet er centrum for mange af Hovedgadens restaurationer og daglige handel. Men set fra gaden er mange af funktionerne usynlige; skjult bag andre bygninger, lukkede facader og grønt. Hvis torvet skal blive en markedsplads skal torvet åbnes og samles omkring gaden. Der er behov for at samle torvet omkring hovedgaden og koncentrere opholdet omkring dagligdagens funktioner. Fra en udvidelse af gaden... ...til byens markedsplads Akacietorvet kan blive et attraktivt mødested og byens markedsplads. Mange mennesker har deres daglige gang på og langs torvet i forbindelse med pendling, handel og bespisning. Der er allerede en del markedsaktivitet i området, som kan forstærkes ved at definere større markedszoner og skabe attraktive rammer i dialog med områdets butiksejere. Steder som forarealer til butikker og restaurationer, busstoppestedet, cykelparkeringen og parkeringspladsen har stor værdi for områdets liv, fordi det er her mennesker færdes og mødes".

Den 11. Maj er der igen planlagt en markedsdag flere af butikkerne - involverer bl.a. Flügger Farver. Ved ombygningen vil der være fem butikker færre til at deltage i en markedsdag.Hvordan kan det hænge sammen med en ombygning af 'Det Hvide Center' til lejligheder, hvor parkeringspladsen bliver gravet ud, så bygningen er i 3 etager. Bygningen vil så i endnu højere grad end nu dominere området og overhovedet ikke passe ind i det landsbymiljø, alle så gerne vil værne om. Det vil både være en meget grim afslutning på Farum Hovedgade og indgang til Lillevangsvej.

Publiceret 09 May 2019 10:00