"Sundhedsvæsenet er det sikkerhedsnet, vi som danskere betaler for livet igennem – så må det ikke svigte, når vi har brug for det", lyder det fra Mette Abildgaard i dette debatindlæg. Pressefoto

DEBAT: "Et valg om et tryggere sundhedsvæsen"

Mette Abildgaard, sundhedsordfører for Det Konservative Folkeparti

Alle danskere skal have den tryghed, at hvis vi eller vores kære rammes af sygdom, så har vi fri og lige adgang til et sundhedsvæsen med behandling i verdensklasse. Borgeren skal mødes af et personale med overskud til omsorg og nærvær. Det er ikke altid tilfældet i dag, men det er ikke personalets skyld.

De løber stærkt og gør deres bedste, men tiden er for knap. Vi må vise større tillid til vores sundhedspersonale og frigøre dem for unødvendig bureaukrati og dokumentation.

Jeg arbejder også for at styrke og udbrede familielægen. Det er trygt, at den praktiserende læge jeg kender så godt, nu også tilser min datter. Desværre står mange i dag uden egen, lokal praktiserende læge, fordi syv ud af ti lægeklinikker har lukket for nye patienter. Det mærker vi også her i Nordsjælland.

Samtidig ved vi, at rigtig mange læger i de kommende år går på pension. Derfor skal vi uddanne flere alment praktiserende læger. Vi skal samtidig sikre, at familielægen kan løfte flere opgaver for den voksende gruppe af ældre og kronisk syge patienter.

Der er ingen grund til, at de skal bruge deres måske sparsomme kræfter på en tur til hospitalet for simple kontrolbesøg, der nemt kunne klares ved egen læge.Sundhedsvæsenet er det sikkerhedsnet, vi som danskere betaler for livet igennem – så må det ikke svigte, når vi har brug for det.

Publiceret 16 May 2019 05:00