"Sundhedsvæsenet er det sikkerhedsnet, vi som danskere betaler for livet igennem – så må det ikke svigte, når vi har brug for det", lyder det fra Mette Abildgaard i dette debatindlæg. Pressefoto

DEBAT: "Et valg om et tryggere sundhedsvæsen"

Mette Abildgaard, sundhedsordfører for Det Konservative Folkeparti

Alle danskere skal have den tryghed, at hvis vi eller vores kære rammes af sygdom, så har vi fri og lige adgang til et sundhedsvæsen med behandling i verdensklasse. Borgeren skal mødes af et personale med overskud til omsorg og nærvær. Det er ikke altid tilfældet i dag, men det er ikke personalets skyld.

De løber stærkt og gør deres bedste, men tiden er for knap. Vi må vise større tillid til vores sundhedspersonale og frigøre dem for unødvendig bureaukrati og dokumentation.

Jeg arbejder også for at styrke og udbrede familielægen. Det er trygt, at den praktiserende læge jeg kender så godt, nu også tilser min datter. Desværre står mange i dag uden egen, lokal praktiserende læge, fordi syv ud af ti lægeklinikker har lukket for nye patienter. Det mærker vi også her i Nordsjælland.

Samtidig ved vi, at rigtig mange læger i de kommende år går på pension. Derfor skal vi uddanne flere alment praktiserende læger. Vi skal samtidig sikre, at familielægen kan løfte flere opgaver for den voksende gruppe af ældre og kronisk syge patienter.

Der er ingen grund til, at de skal bruge deres måske sparsomme kræfter på en tur til hospitalet for simple kontrolbesøg, der nemt kunne klares ved egen læge.Sundhedsvæsenet er det sikkerhedsnet, vi som danskere betaler for livet igennem – så må det ikke svigte, når vi har brug for det.

Publiceret 16 May 2019 05:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt