"Spørg politikerne, uanset bogstav eller farve om, hvad de vil gøre for at beskytte menneskerettighederne", skriver Anette Ibsen fra Amnesty Furesø i dette indlæg. Modelfoto: Stockadobe Damir - stock.adobe.com

DEBAT: Stem også for menneskerettighederne

Anette Ibsen, Kastaniehaven 9, Værløse

Der er folketingsvalg i Danmark – demokratiets folkefest. Det er her, vi engagerer os, stiller spørgsmål, lytter og debatterer, inden vi tager stilling.

Amnesty International foreslår, at du i dit kryds indtænker menneskerettighederne, som i de senere år har været under pres, også her i Danmark.Det er nu, vi skal værne om dem.

Menneskerettighederne tager ikke partipolitisk side. De er vores fælles værdigrundlag, der gælder alle uanset baggrund.

Spørg politikerne, uanset bogstav eller farve om, hvad de vil gøre for at beskytte menneskerettighederne, både her og ude i verden. Hvordan de vil modvirke splittelse og racisme. Menneskerettighederne tager vi ofte for givet her hos os, f.eks. vores ytringsfrihed.

Ude i verden lider mennesker under regimer, som undertrykker menneskers frihed og basale rettigheder. Mennesker er fængslet for at kæmpe for dem. I Amnestys Furesø Gruppe støtter vi en modig iransk kvinde, Narges Mohammadi.

For sin fredelige kamp for menneskerettighederne, for kvinders rettigheder især, for sin kamp for afskaffelse af dødsstraf, især for mindreårige, afsoner hun nu 16 års fængsel. Syg og afskåret fra sin mand og sine børn, som har måttet flygte til Frankrig.

Vi ønsker et Danmark, som står fast på menneskerettighederne og har overskud til at hjælpe de mange, der kæmper en svær kamp for dem.Vi ønsker et Danmark uden had.

Publiceret 23 May 2019 08:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt