Mette Abildgaard

"Føres både Socialdemokratiets og Venstres milliarddyre valgløfter ud i livet, vil det ifølge førende økonomer bremse den danske vækst for første gang i 25 år. Så får vi jo aldrig råd til at sikre en ordentlig velfærd også i fremtiden", skriver Mette Abildgaard i dette indlæg. Pressefoto: Steen Brogaard

DEBAT: "Vi er nødt til at tænke vækst før velfærd"

Mette Abildgaard, Gruppeformand, Det Konservative Folkeparti

Jeg er lidt misundelig på venstrefløjen. For i en valgkamp må det bare være sjovere at dele penge ud fremfor at bekymre sig om, hvor pengene så skal komme fra.

Sagen er bare, at over de næste 10 år regner man med, at vi i Danmark bliver 70.000 flere børn under fem år, og 213.000 flere ældre over 75 år. Det betyder, at vi i 2025 skal tilføre 20,5 milliarder kroner ekstra til de klassiske velfærdsområder - alene hvis vi vil fastholde status quo på den service, vi tilbyder i dag. Derfor nytter det ikke noget, at hele diskussionen går på, hvordan vi omfordeler endnu mere i et samfund, hvor vi allerede i dag har verdens næsthøjeste skattetryk.

Føres både Socialdemokratiets og Venstres milliarddyre valgløfter ud i livet, vil det ifølge førende økonomer bremse den danske vækst for første gang i 25 år. Så får vi jo aldrig råd til at sikre en ordentlig velfærd også i fremtiden.

Nej, i stedet er vi nødt til i langt højere grad at fokusere på, hvordan vi gør Danmark rigere. En nylig svensk ph.d.-afhandling viser, at fjerner vi eksempelvis topskatten, tjener statskassen faktisk op mod 1 milliard, fordi det giver danskerne et incitament til at give den en ekstra skalle på arbejde, ligesom det sikrer vores virksomheder bedre vilkår for at vækste.

For i sidste ende er det altså ikke velmenende politikere, der redder velfærden. Det er hårdtarbejdende danskere og innovative virksomheder. Derfor går vækst og velfærd hånd i hånd!

Publiceret 24 May 2019 00:00