Der er alt for få ansatte til at tage sig af børnene i vuggestuerne og børnehaverne i Hillerød Kommune, skriver Mai Villadsen fra Enhedslisten.

"Hvert tredje barn med autisme er nu og her i skolevægring. I uger, måneder eller endda i år. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt", skriver Mai Villadsen fra Enhedslisten. Pressefoto

DEBAT: "Også børn med handikap har ret til skolegang"

Af Mai Villadsen, spidskandidat for Enhedslisten

I Enhedslisten var vi helt fra starten imod den såkaldte ”Inklusionsreform” fra 2012, der under pæne paroler om at få alle med i folkeskolen i bund og grund var en spareøvelse.

Man nedlagde specialtilbud til bl.a. børn med autisme uden at de midler, der blev sparet, fulgte med børnene med over i den almindelige folkeskole. Det blev ikke inklusion. Det blev ansvarsforflygtigelse.

En af de grelleste konsekvenser er, at hvert tredje barn med autisme nu og her er i skolevægring. I uger, måneder eller endda i år.

Det kan vi simpelthen ikke være bekendt i en tid, hvor uddannelsesniveauet blandt mennesker med handikap i forvejen daler i Danmark.

Jeg mener, at inklusionsreformen bør rulles tilbage. For os som politikere må det være en bunden opgave at sikre alle vores børn en god skolegang – også hvis de har handikap, som gør, at de har brug for ekstra støtte eller særlige skoletilbud.

Publiceret 29 May 2019 04:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt